Alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper®

DRI Sleeper
Broj narudžbi  (233)
SKU
DRI
Dostupno: 86 komada
DRI Sleeper je alarm za odvikavanje od mokrenja za djecu i odrasle izrazito jednostavan za uporabu.
-10%
Posebna cijena 79,20€
Štedite 8,80€
Akcija završava 30.04.2024.
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 88,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
DRI Sleeper je alarm za odvikavanje od mokrenja za djecu i odrasle izrazito jednostavan za uporabu.

Dri Sleeper™ pomaže obiteljima ponovno otkriti radost cjelonoćnog suhog spavanja od 1979. godine. Neka mokrenje u krevet bude stvar prošlosti i to brzo. Uređaj patentiran i proizveden na Novom Zelandu.
Urolozi u RH preporučuju ga za liječenje kada nema medicinske dijagnoze za mokrenje u krevet.

Postavlja se u 4 jednostavna koraka

  • Zakačite jedinicu alarma za pidžamu na rubu majice kod struka
  • Umetnite Urinosensor u gaćice
  • Upalite jedinicu alarma na pidžami
  • Povežite ju kabelom sa senzorom u gaćicama

Uređaj je spreman za početak tretmana.

VIDEO: kako se postavlja i koji je princip rada?

Kako radi alarm za odvikavanje od mokrenja?

Urinosenzor je postavljen u gaćice i na kontakt s prvom kapi urina aktiviran je alarm koji probudi dijete te ono odlazi samostalno na zahod. Kroz nekoliko sljedećih dana ili tjedana dijete se uči buditi brže sve dok se ne nauči buditi prije nego urin krene i alarm se oglasi. Tada se dijete dosljedno budi svaki put kada ima potrebu odlaska na zahod. U konačnici dijete će spavati bez mokrenja u krevet ili uopće bez potrebe odlaska na zahod tijekom noći.

Ponekad liječenje može potrajati više tjedana do nekoliko mjeseci, ali kako profesor Hjalmas iz Švedske, vodeći pedijatriski medicinski stručnjak u rješavanju problema mokrenja u krevet, kaže: "To je jedina potvrđena metoda koja liječi problem mokrenja u krevet."

Međunarodno istraživanje potvrđuje da je alarm protiv mokrenje u krevet jedina dokazana metoda za uspješno liječenje tog problema.

Prednosti

Jedinstven patent na svjetskom tržištu.
Nema kontakta s metalom, nema korozije u dodiru s urinom, nema iritacije kože i jednostavno se čisti Idealne veličine za detekciju vlage u donjem rublju djeteta. Učinkovit prodoran zvuk alarma. Unaprijeđena tehnologija štednje baterije. Simpatičnog, djeci prijateljskog dizajna poput male svemirske rakete.

Činjenice

Istraživanja pokazuju da je mokrenje u krevet vrlo uobičajeno. Čak 20% petogodišnjaka ima taj problem. U većini slučajeva nije u pitanju medicinski problem, ali ukoliko sumnjate da jest dobro je provjeriti kod urologa. Mokrenje u krevet je učestalo u onim obiteljima u kojima su i oba roditelja u djetinjstvu imali taj problem. Što znači da je genetski nasljedan problem, nije dječja krivica. U tom slučaju kada nema medicinskih ili fizioloških razloga može se izliječiti. Istraživanja ukazuju i na to da je uzrokovano kombinacijom čvrstog spavanja te toga što signal punog mjehura na prolazi kroz mozak.
Većina djece stekne noćnu kontrolu mjehura prije nego što krene u školu. No ako Vaše dijete još uvijek mokri u krevet barem dva puta tjedno u dobi od 5 godina starosti, vjerojatno pati od enureze (medicinski pojam za mokrenje u krevet). Također, istraživanja su pokazala kako nema lijekova koji mogu izliječiti mokrenje u krevet.

Treba li se liječiti mokrenje djeteta u krevet?

Oko 15% onih koji mokre u krevet svke godine izlazi na vidjelo. Međutim, za one koji još nisu to može biti vrlo neugodno i poražavajuće iskustvo. Mokrenje u krevetu može dovesti do pitanja samopoštovanja, zlostavljanja i zadirkivanja vršnjaka i socijalne izolacije, osobito ako se dogodi u školskim kampovima i spavanju kod prijatelja. Djeca vrednuju mokrenje u krevet kao treći najstresniji događaj nakon roditeljskog razvoda i svađe. Iz tih razloga liječenje mokrenja u krevet može imati vrlo pozitivan učinak na život djeteta.

Kako mogu pomoći svom djetetu?

Razgovarajte sa svojim djetetom o mokrenju u krevet i razumijete njegovu brigu.
Dajte im do znanja da nije njihova krivica i da nisu sami u tome. Mnogi dječaci školske dobi još uvijek mokre u krevet. Uvjerite ih da se mokrenje u krevetu može izliječiti i ako su spremni za to, podržat ćete ih.

Stvari koje treba izbjegavati

Pokušajte ne ograničiti navike pijenja Vašeg djeteta, ne mokri u krevet jer pije previše. Obično mokri zato što njegov mozak ne prepoznaje signale punog mjehura tijekom spavanja, a mjehur se refleksno prazni.

Podizanje djeteta da ode na zahod u određenim vremenima tijekom noći može biti kontraproduktivno, pogotovo ako dječji mjehur nije pun. Da bi bio učinkovit noćni toaletni trening, mora se razviti vezu između punog mjehura i mehanizama slanja te informacije mozgu tijekom spavanja. Buđenje djeteta kad mjehur nije pun to ne čini. Slično tomu, mito i nagrade za nerealne ciljeve kao što su suhe noći ne funkcionira jer mokrenje u krevet nije pod djetetovom kontrolom.

Alarmi protiv mokrenja u krevetu poznati su širom svijeta da imaju najveću stopu uspjeha u liječenju tog problema s trajnim učinkom u rasponu od 70 - 90 % u usporedbi s drugim tretmanima. Prednost alrama jest da je troškovno učinkovit, nema potrebe za lijekovima i nemaju nuspojave.

Kako alarm radi?

Uređaj protiv mokrenja u krevet radi tako što se u dječje donje rublje postavi senzor koji aktivira alarm kad se oslobodi mala količina urina i budi dijete. S vremenom dijete uči povezivati osjećaj punog mjehura s potrebom da se probudi i na kraju će refleks mjehura ispravno funkcionirati i dijete će mirno spavati tijekom noći.

Trening koji podupire i potiče Vaše dijete

Roditelji imaju ključnu ulogu u tretmanu alarmom. To uključuje treniranje Vašeg djeteta u tome što mu je činiti kada se alarm aktivira tijekom noći i osigurati se da je reagiralo na alarm i ide na zahod. Unaprijed pripremljena posteljina za zamjenu po potrebi i odjeća za spavanje pomoći će brzom povratku u krevet. Uključivanje cijele obitelji u program liječenja i prepoznavanje svakog napretka prema cilju rješavanja mokrenja u krevetu može dati ogroman motivacijski poticaj dotičnom dijetetu. Kada dijete postigne 14 uzastopnih suhih noći s alarmom, njegovo mokrenje u krevet se izliječilo i može prestati koristiti alarm.

  • dimenzije (Š, V, D): 6,1 x 3 x 4,3 cm
  • težina: 50 g
Detalji
Jamstvo2 godine
EAN00619013000152

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun