Bešumni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

Yuwell
Broj narudžbi  (2855)
SKU
M102
Dostupno: 230 komada
Ovaj ultrazvučni inhalator na baterije ili USB adapter koristi modernu MESH tehnologiju koja omogućava bešuman rad i inhalaciju u svim položajima uključujući ležeći.
75,60€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Ovaj ultrazvučni inhalator na baterije ili USB adapter koristi modernu MESH tehnologiju koja omogućava bešuman rad i inhalaciju u svim položajima uključujući ležeći.
Ultrazvučni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

Prednosti ultrazvučnog inhalatora na baterije:

 1. bešuman
 2. prijenosan
 3. vrlo jednostavan za uporabu

Ultrazvučni inhalator na baterije potpuno je nečujan te je stoga posebno dobar za inhaliranje malih beba. Malen je, lagan, napaja se na dvije obične AA baterije i zbog toga je savršen za putovanja. Također se može napajati izravno na adapter preko USB priključka. Automatski se gasi kada nema više tekućine u čašici. U pakovanju dolaze maske za djecu i odrasle i usnik.

Kako izgleda MESH pločica

Ultrazvučni inhalator kao što samo ime govori proces inhalacije izvršava pomoću ultrazvuka. Piezoelektrični keramički transduktor vibrira mrežasti raspršivač (MESH pločicu) i tako iz spremnika tjera tekućinu kroz MESH pločicu pri čemu se ona raspršuje u sitnu inhalirajuću maglicu. Piezoelektrični transduktor vibrira na visokim frekvencijama (ultrazvuk) kada se pokreće određenom frekvencijom i naponom, a fizikalno-kemijska svojstva otopina utječu na karakteristike inhalacije (brzina izlaza i veličina čestica). Kako je MESH pločica debljine 0,6 mm i na sebi ima stotine sitnih mikro rupica kroz koje tekućina prolazi ona je vrlo osjetljiva. Stoga čašicu za lijek nije potrebno mehanički čistiti nego samo lagano isplahnuti destiliranom vodom i osušiti. Ako se čašica mehanički čisti krpom, spužvicom ili nečim drugim može doći do oštećenja ultrazvučnog transduktora, tj. metalne MESH pločice kroz koju prolazi tekućina. Ukoliko inhalirate lijek tada kroz čašicu treba pustiti malo vode kako bi se lijek isprao, jer ostaci lijeka znaju začepiti mikro rupe. Ako vam se membrana na posudi za lijek za ultrazvučni inhalator oštetila ovdje možete kupiti drugu.

NAPOMENA: nemojte stavljati eterična ulja u inhalator jer ona mogu negativno utjecati na vaše zdravlje, a ujedno oštečuju plastične dijelove čašice!

Što znače različita svjetla?

Različita svjetla na inhalatoru
I poznati hrvatski pjevač Jaques Houdek koristi ovaj inhalator
Inhalator Jaques Houdek

VIDEO: Jaques Houdek koristi ovaj inhalator

VIDEO: intro M102 inhalator

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.
Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi mogu se dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupku inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

 • dimenzije (Š, V, D): 4,5 x 12,5 x 5 cm
 • težina: 105 g (bez baterije)

Detaljne karakteristike:

 • brzina inhalacije: ≥ 0,2 mL/min
 • napajanje: 2 AA baterije (dolaze u pakovanju) ili preko USB kabela
 • spremnik tekućine za inhalaciju: 8 ml
 • ultrazvučna frekvencija: 113 kHz

Što dođe u paketu?

MESH inhalator dijelovi
 • inhalator sa čašicom
 • maska za odrasle
 • maska za djecu
 • usnik
 • kabel za napajanje
 • 2 AA baterije
Detalji
Jamstvo3 godine

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun