Profesionalni antidekubitalni madrac

Moretti
Broj narudžbi  (765)
SKU
LAD463
Dostupno: 73 komada
Profesionalni antidekubitalni madrac namijenjen pacijentima s razvijenim dekubitalnim ranama (3. i 4. stupanj dekubitusa).
126,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Profesionalni antidekubitalni madrac namijenjen pacijentima s razvijenim dekubitalnim ranama (3. i 4. stupanj dekubitusa).

Prednosti madraca:

 • gotovo nečujan rad
 • vrlo udoban madrac
 • jednostavno podešavanje pritiska prema težini pacijenta
 • prilagodljiv gotovo svakom krevetu

 

Ovaj antidekubitalni madrac namijenjen je za prevenciju i liječenje bolesnika s razvijenim dekubitalnim ranama (3. i 4. stupanj dekubitusa).

Dimenzije madraca su 200 x 90 cm, dok visina iznosi 10 cm. Napravljen je od čvrstog PVC materijala i otporan je na udarce. Sastoji se od 20 cijevastih komora i posebno je udoban. Prilagodljiv je gotovo svakom krevetu. Maksimalna nosivost madraca iznosi 145 kilograma. Karakterizira ga vrlo tihi rad dok istovremeno visoko kvalitetna pumpa omogućuje prilagodbu čvrstoće madraca ovisno o težini pacijenta. Ciklus izmjene je svakih 12 minuta. Uz madrac i pumpu uključena je i jedna rezervna cijev za zamjenu ukoliko se koja probuši. Ritmička izmjena tlaka sprečava stalni pritisak podloge na tijelo zbog koje potencijalno može doći do nedostatka kisika u stanicama i tkivu (hipoksije). Naizmjenični tlak prilagođava madrac pacijentu i njegovom položaju.

Grafika koja prikazuje kako radi naizmjenična terapija

 

Što je dekubitus i kako ga spriječiti?

Dekubitus je oštećenje kože koje nastaje stalnim pritiskom podloge (ležaja) na određeni dio tijela, trenjem tijela s različitim vrstama materijala poput posteljine, neprikladne odjeće, neudobnog kreveta kao i zbog pretjeranog znojenja. Dolazi od latinske riječi "decumbere" što znači ležati. Za nesmetano odvijanje metaboličkih procesa koža mora biti opskrbljena hranjivim tvarima i dovoljnom količinom kisika. Oni do stanica kože dolaze cirkulacijom krvi i ako se opskrba krvlju prekine dulje od dva sata koža će početi odumirati. Dekubitus se javlja kod osoba koje dulje vrijeme leže u krevetu, a najčešće zahvaća bokove, zatiljak, laktove i lopatice, tj. dijelove tijela koji su u direktnom dodiru s podlogom, a razvija se kroz četiri stadija. U prvom nastaje površinsko crvenilo kože koje može brzo proći ako se taj dio tijela na vrijeme rastereti od pretjeranog pritiska na podlogu. U drugom se na području crvenila počinju nazirati mjehurići koji lako pucaju, dok u trećem i četvrtom stadiju već dolazi do ozbiljnih infekcija mišića, tetiva i kostiju. Kako bi se bol koju dekubitus uzrokuje ublažila trebalo bi preraspodijeliti pritisak na kritičnim područjima tijela. Antidekubitalni madrac korisno je pomagalo za osobe koje najveći dio dana provode u krevetu ili već imaju dekubitus. Zračne komore naizmjenično se pune i prazne zrakom, tj. dok se jedan red komora puni, drugi se istodobno prazni. Takvim načinom svakih nekoliko minuta mijenja se položaj pritiska na tijelu pacijenta čime se izbjegava nastajanje dekubitus rana.

Instalacija/upotreba:

 1. rastvorite antidekubitalni madrac
 2. postavite ga na krevet tako da se dio madraca sa cijevi nalazi na dnu kreveta (kod nogu)
 3. objesite kompresor (pumpu) na okvir kreveta (dno kreveta) pomoću kukica ili ga postavite na ravnu površinu
 4. spojite cijevi madraca na priključak na kompresoru (pumpi) pritom pazeći da ih pravilno umetnete
 5. povucite kabel za napajanje uz krevet do utičnice za madrac, te ga umetnite u utičnicu
 6. pritisnite prekidač na kontrolnoj ploči pumpe kako biste ju uključili
 7. madrac će se krenuti napuhavati
 8. nakon što se napuhnuo, podesite madrac koristeći gumb za okretanje
 9. Na madrac smijete staviti plahtu, ali ne i nadmadrac.

 

Ukoliko vam je potreban antidekubitalni madrac za liječenje pacijenta koji već ima dekubitalne ozljede, bolje će Vam odgovarati antidekubitalni madrac koji se koristi za dekubitus stadija 1 i 2.

VIDEO: kako koristiti antidekubitalni madrac?

Rezervne dijelove za antidekubitalne madrace možete kupiti ovdje. Jamstvo na elektroničke dijelove: 2 godine (madrac i crijevo ne ulaze u jamstvo).
 • dimenzije (Š, V, D): 36 x 30 x 23 cm
 • težina: 5130 g

Karakteristike antidekubitalnog madraca

 • maksimalna nosivost: do 145 kg
 • dimenzije: 200 × 90 x 10 cm

Karakteristike kompresora (pumpe)

 • izlaz zraka: 6 do 7 L/min
 • raspon tlaka: 40 do 100 mmHg
 • napajanje: 220 V / 50 - 60 Hz
 • buka: ispod 40 db

U kutiji dolaze: madrac, pumpa, gumeno crijevo i 1 rezervna zračna komora.

Detalji
Jamstvo2 godine
EAN8057018716845

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun