Aparat za limfnu drenažu Advance

SKU
LTM560
Narudžbe  (57)
Ovaj odličan sustav za tretman limfedema limfnom drenažom vrlo je jednostavan za korištenje i namijenjen je za osobnu i profesionalnu uporabu.
Uz uređaj trebate odabrati i nastavak koji želite koristiti za ruku, nogu ili trup, a ako želite koristiti 2 nastavka u isto vrijeme trebate kupiti i dvostruku cijev s 8 izlaza.
Povoljna cijena aparata za limfnu drenažu i besplatna dostava za 1 do 2 radna dana u cijeloj Hrvatskoj.
Jamstvo 2 godine.
Normalna cijena 4.000,00kn/530,89€ Posebna cijena 3.600,00kn/477,80€
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 3.600,00kn/477,80€
-10%
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Besplatna dostava
Naručite u sljedećih za isporuku u
Dostupno
Dostupno: 7 komada
Ovaj odličan sustav za tretman limfedema limfnom drenažom vrlo je jednostavan za korištenje i namijenjen je za osobnu i profesionalnu uporabu.
Uz uređaj trebate odabrati i nastavak koji želite koristiti za ruku, nogu ili trup, a ako želite koristiti 2 nastavka u isto vrijeme trebate kupiti i dvostruku cijev s 8 izlaza.
Povoljna cijena aparata za limfnu drenažu i besplatna dostava za 1 do 2 radna dana u cijeloj Hrvatskoj.
Jamstvo 2 godine.
Aparat za limfnu drenažu Advance

Aparat za limfnu drenažu Advance

Kome treba sustav za limfnu drenažu?

Kompresijska terapija namjenjena je osobama s limfedemom kako bi u udobnosti vlastitoga doma samostalno mogli obavljati tretman masaže protiv oticanja i bolova. Uređaj pruža iznimno ugodan osjećaj za vrijeme tretamana i veliko olakšanje nakon njega. Terapija pomoću kompresijske pumpe koristi se više od 30 godina diljem svijeta s klinički dokazanom učinkovitošću.

Što to znači?

Aparat za kućnu upotrebu za limfnu drenažu ili sustav za kompresijsku terapiju (presoterapiju) namijenjen je osobama koje imaju problema s prekomjernim nakupljanjem izvanstanične tekućine u ekstremitetima tijela, tj. rukama i nogama, ponekad i trbuhu.

To su najčešće osobe koje su imale ozbiljne kiruške zahvate gdje su nakon operacije otklonjeni ili oštećeni sustavi limfnih čvorova, ali i osobe koje imaju urođenu sklonost nakupljanju tekućine i oticanju te trudnice.
Pomaže još i kod sistemske cirkulatorne bolesti, umornih nogu, pasivne kompresija za oslabljenu vensku cirkulaciju, reumatoidnog artritisa, tretmana hematoma i edema nakon operacija, post operativne profilakse venskih tromboza te anticelulitnih tretmana.

Uređaji za kućnu limfnu drenažu su troškovno učinkovit način za liječenje limfedema i venske insuficijencije. Tlačna terapija je također iznimno učinkovita u liječenju dekubitusnih ulkusa koji se javljaju na donjim ekstremitetima.

Žarišta limfnih čvorova su na vratu, kod ključnih kosti, ispod pazuha te na preponama, koji djeluju kao biološki filtri za strane čestice, a imaju važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju ljudskog imunološkog sustava.

Edem ili oteklina nastaju kada su oštećene vene i/ili limfne žile. Kada je poremećaj toliko velik da se limfna tekućina ne može prebaciti natrag u krvotok, abnormalna količina tekućine bogate proteinima skuplja se u tkivima ekstremiteta, što ih ponekad višestruko povećava. Ako se limfedem ne liječi, zadržavanje te tekućine uzrokuje to da se normalne stanice limfnog tkiva povećaju po veličini i broju. Transport kisika je pogoršan, što rezultira sporijim zacijeljivanjem rana i veći rizik od infekcije zbog afiniteta bakterija prema limfnoj tekućini.

Nakon tretmana kompresijom ta se izvanstanična tekućina pokreće u pravom smjeru i izlazi kroz urin, kako inače neprimjetno odlazi kod zdrave osobe.

Do nedavno je ručna drenaža limfnih čvorova bila jedina opcija za pacijente s limfedemom. No sada je sustav za liječenje limfedema koji se temelji na principima ručne limfne drenaže dostupan svakom kućanstvu poput tlakomjera.

Uređaji za limfnu drenažu su lagani, tihi, udobni i jednostavni za kućnu upotrebu. Zbog ugode koju stvara terapija i jednostavnosti korištenja, postotak pridržavanja pacijenata je izrazito visok.

Kako aparat radi?

Kompresijska terapija funkcionira tako da pumpa upuhuje te ispuhuje zrak u jednom smjeru u komore rukava, nogavice ili pojasa za trbuh prilikom čega stišće i masira pogođeno područje pokretom "mužnje" i na taj način potiče rad limfnih čvorova koji nakon toga otpuštaju nakupljenu vodu i otok potpuno splašnjava. Na taj način brzo olakšava bol i oticanje, ublažava umor nogu i ruku.

Program rada

Program radaDvije jačine programa za upuhivanje/ispuhivanje nastavaka za ruke i noge.
Četiri komore kroz koje se izmjenjuje zrak.
Prilagodljiv pritisak na zaslonu na dodir.

Sustav kompresijske pumpe sastoji se od zračne pumpe i uređaja (rukavca ili nogavica) koji se navlači preko zahvaćenog ekstremiteta. Kvalitetni uređaji sastoje se od pumpe i uređaja s tri ili više segmenata koji primjenjuju sekvencijalni pritisak duž ekstremiteta, distalno do proksimalno (od ruke ili noge do torza). Ova vrsta sustava stvara nježnu masažu koja nakupljenu tekućinu iz pogođenih ekstremiteta vraća natrag u tijelo, gdje se prirodno može ukloniti. Tlak i jačina pritiska terapije mogu se postupno povećavati kako pacijent postaje tolerantniji.

Tretman masaže traje oko sat vremena. Možete sjediti ili ležati ovisno koji dio tretirate, a pri tome gledati televiziju ili čitati knjigu.

Nastavci za kompresijsku terapiju

Što mi treba?

Uređaj dolazi bez nastavaka. Nastavci se kupuju zasebno stoga što se kombiniraju prema osobnoj potrebi. Nekome treba samo za ruku ili nogu, određene dužine i širine pa mora samostalno izabrati.

Prije naručivanja svakako se preporučuje izmjeriti opseg natkoljenice na najširem dijelu (bedra) kod prepone.

Pojas za trbuh s cijevima:
Šifra
 • LTM569-S veličina S/M   (raspon obujma od 85-120 cm)
 • LTM569-L veličina L/XL  (raspon obujma od 105 do 140 cm)
Rukav za limfnu drenažu s cijevima dolazi u 2 veličine:
Šifra
 • LTM563-S veličina S/M za osobe vitke i sitnije građe do 160cm visine i do 60kg težine.
 • LTM563-L veličina L/XL preporuča se osobama višljima od 160 cm i preko 60 kg težine.
Nogavica za limfnu drenažu s cijevima:
Šifra
 • LTM566-S: veličina S/M – 90 cm dužina, 60 cm obujam natkoljenice u najširem dijelu.
  Preporuča se osobama vitke i sitnije građe do 160 cm visine i do 60 kg težine.
 • LTM566-L: veličinaL/XL – 110 cm, 60 cm obujam.
  Preporuča se osobama visoke i vitke građe.
 • LTM566-XXL: veličina XXL – 90 cm dužina, 80 cm širina nogavice. Za niže osobe krupnije građe.
 • LTM566-XXXL: veličina3XL – 110 cm dužina, 72 cm širina. Za višlje i krupnije osobe.
Umetak za proširenje nogavice L/XL:
Šifra
 • LTM568 širine 10 cm, ali realno obuhvaća 8 cm.
Potrošni rezervni dijelovi:
Šifra
 • LTM571 Dvostruka cijev s 8 izlaza za nogavicu obvezna je ukoliko se žele 2 dijela tretirati istovremeno (2 noge, 2 ruke, noga /ruka, noga/trbuh, ruka/trbuh).
 • LTM570 Rezervna cijev s 4 izlaza za rukav.
 • LTM572 Rezervna cijev s 4 izlaza za pojas za trbuh.
 • LTM590 4 adaptera u boji za cijevi.

Pročitajte informativni članak o limfedemu i kako se tretira ovim aparatom.

Moglo bi Vas zanimati
Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun