Aparat za limfnu drenažu Advance

Moretti
Broj narudžbi  (119)
SKU
LTM560
Dostupno: 14 komada
Ovaj odličan sustav za tretman limfedema limfnom drenažom vrlo je jednostavan za korištenje i namijenjen je za osobnu i profesionalnu uporabu.
Uz uređaj trebate odabrati i nastavak koji želite koristiti za ruku, nogu ili trup, a ako želite koristiti 2 nastavka u isto vrijeme trebate kupiti i dvostruku cijev s 8 izlaza.
Povoljna cijena aparata za limfnu drenažu i besplatna dostava za 1 do 2 radna dana u cijeloj Hrvatskoj.
590,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Ovaj odličan sustav za tretman limfedema limfnom drenažom vrlo je jednostavan za korištenje i namijenjen je za osobnu i profesionalnu uporabu.
Uz uređaj trebate odabrati i nastavak koji želite koristiti za ruku, nogu ili trup, a ako želite koristiti 2 nastavka u isto vrijeme trebate kupiti i dvostruku cijev s 8 izlaza.
Povoljna cijena aparata za limfnu drenažu i besplatna dostava za 1 do 2 radna dana u cijeloj Hrvatskoj.

Prednosti aparata za limfnu drenažu:

 • jednostavan za uporabu
 • povoljna cijena
 • drenažu možete jednostavno obaviti u vašem domu

 

Aparat za limfnu drenažu ili sustav za kompresijsku terapiju (presoterapiju) namijenjen je osobama koje imaju problema s prekomjernim nakupljanjem izvanstanične tekućine u ekstremitetima tijela, tj. rukama i nogama, ponekad i trbuhu. Namijenjen je jednako za kućnu upotrebu kao i profesionalnu upotrebu u kozmetičkim salonima.

Kome treba sustav za limfnu drenažu?

Kompresijska terapija namjenjena je osobama s limfedemom kako bi u udobnosti vlastitoga doma samostalno mogli obavljati tretman masaže protiv oticanja i bolova. Uređaj pruža iznimno ugodan osjećaj za vrijeme tretamana i veliko olakšanje nakon njega. Terapija pomoću kompresijske pumpe koristi se više od 30 godina diljem svijeta s klinički dokazanom učinkovitošću.

Osobe s limfedemom su najčešće imale ozbiljne kiruške zahvate pri kojima su uklonjeni ili oštećeni sustavi limfnih čvorova, ali i osobe koje imaju urođenu sklonost nakupljanju tekućine i oticanju te trudnice. Pomaže još i kod sistemske cirkulatorne bolesti, umornih nogu, pasivne kompresije za oslabljenu vensku cirkulaciju, reumatoidnog artritisa, tretmana hematoma i edema nakon operacija, post operativne profilakse venskih tromboza te anticelulitnih tretmana.

Uređaji za kućnu limfnu drenažu su troškovno učinkovit način za liječenje limfedema i venske insuficijencije. Tlačna terapija je također iznimno učinkovita u liječenju dekubitusnih ulkusa koji se javljaju na donjim ekstremitetima.

Žarišta limfnih čvorova su na vratu, kod ključnih kosti, ispod pazuha te na preponama, koji djeluju kao biološki filtri za strane čestice, a imaju važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju ljudskog imunološkog sustava.

Edem ili oteklina nastaju kada su oštećene vene i/ili limfne žile. Kada je poremećaj toliko velik da se limfna tekućina ne može prebaciti natrag u krvotok, abnormalna količina tekućine bogate proteinima skuplja se u tkivima ekstremiteta, što ih ponekad višestruko povećava. Ako se limfedem ne liječi, zadržavanje te tekućine uzrokuje to da se normalne stanice limfnog tkiva povećaju po veličini i broju. Transport kisika je pogoršan, što rezultira sporijim zacijeljivanjem rana i veći rizik od infekcije zbog afiniteta bakterija prema limfnoj tekućini.

Nakon tretmana kompresijom ta se izvanstanična tekućina pokreće u pravom smjeru i izlazi kroz urin, kako inače neprimjetno odlazi kod zdrave osobe.

Do nedavno je ručna drenaža limfnih čvorova bila jedina opcija za pacijente s limfedemom. No sada je sustav za liječenje limfedema koji se temelji na principima ručne limfne drenaže dostupan svakom kućanstvu poput tlakomjera.

Uređaji za limfnu drenažu su lagani, tihi, udobni i jednostavni za kućnu upotrebu. Zbog ugode koju stvara terapija i jednostavnosti korištenja, postotak pacijenata koji ga koriste je izrazito visok.

Kako aparat radi?

Kompresijska terapija funkcionira tako da pumpa upuhuje te ispuhuje zrak u jednom smjeru u komore rukava, nogavice ili pojasa za trbuh prilikom čega stišće i masira pogođeno područje pokretom "mužnje" i na taj način potiče rad limfnih čvorova koji nakon toga otpuštaju nakupljenu vodu i otok potpuno splašnjava. Na taj način brzo olakšava bol i oticanje, te ublažava umor nogu i ruku.

Program rada

Program rada
 • Dvije jačine programa za upuhivanje/ispuhivanje nastavaka za ruke i noge.
 • Četiri komore kroz koje se izmjenjuje zrak.
 • Prilagodljiv pritisak na zaslonu na dodir.

Sustav kompresijske pumpe sastoji se od zračne pumpe i uređaja (rukavca ili nogavica) koji se navlači preko zahvaćenog ekstremiteta. Kvalitetni uređaji sastoje se od pumpe i uređaja s tri ili više segmenata koji primjenjuju sekvencijalni pritisak duž ekstremiteta, distalno do proksimalno (od ruke ili noge do torza). Ova vrsta sustava stvara nježnu masažu koja nakupljenu tekućinu iz pogođenih ekstremiteta vraća natrag u tijelo, gdje se prirodno može ukloniti. Tlak i jačina pritiska terapije mogu se postupno povećavati kako pacijent postaje tolerantniji.

Tretman masaže traje oko sat vremena. Možete sjediti ili ležati ovisno koji dio tretirate, a pri tome gledati televiziju ili čitati knjigu.

Pročitajte informativni članak o limfedemu i kako se tretira ovim aparatom.

VIDEO: kako koristiti uređaj za limfnu drenažu?

 • dimenzije (Š, V, D): 27,5 x 17 x 13 cm
 • težina: 2485 g

Što mi treba uz aparat?

Uređaj dolazi bez nastavaka kako ne biste kupovali ono što Vam je nepotrebno. Nastavci se kupuju zasebno stoga što se kombiniraju prema osobnoj potrebi. Nekome treba samo za ruku ili nogu, određene dužine i širine pa mora samostalno izabrati.

Nastavci za kompresijsku terapiju

Prije naručivanja svakako se preporučuje da pravilno izmjerite dio tijela za koji vam je potreban nastavak te odaberete veličinu prema opisu nastavaka.

Pojas za trbuh s cijevima:
 • LTM569-S: veličina S/M (raspon obujma od 85 do 120 cm)
 • LTM569-L: veličina L/XL (raspon obujma od 105 do 140 cm)
Rukav za limfnu drenažu s cijevima dolazi u 2 veličine:
 • LTM563-S: veličina S/M (za osobe vitke i sitnije građe do 160 cm visine i do 60 kg težine)
 • LTM563-L: veličina L/XL (za osobe višlje od 160 cm i preko 60 kg težine)
Nogavica za limfnu drenažu s cijevima:
 • LTM566-S: veličina S/M veličina S/M (dužina noge do 90 cm, 60 cm obujam natkoljenice u najširem dijelu)
  Preporuča se osobama vitke i sitnije građe do 160 cm visine i do 60 kg težine.
 • LTM566-L: veličinaL/XL (dužina noge do 110 cm, 60 cm obujam natkoljenice u najširem dijelu)
  Preporuča se osobama visoke i vitke građe.
 • LTM566-XXL: veličina XXL (dužina noge do 90 cm, 80 cm obujam natkoljenice u najširem dijelu)
  Preporuča se osobama krupnije građe.
 • LTM566-3XL: veličina3XL (dužina noge do 110 cm, 72 cm obujam natkoljenice u najširem dijelu)
  Preporuča se višim osobama krupnije građe.
Umetak za proširenje nogavice L/XL:
 • LTM568: širine 10 cm, ali realno obuhvaća 8 cm.
Potrošni rezervni dijelovi:
 • LTM571: dvostruka cijev s 8 izlaza za nogavicu služi kako biste mogli istovremeno tretirati 2 dijela (2 noge, 2 ruke, noga/ruka, noga/trbuh, ruka/trbuh).
 • LTM570: rezervna cijev s 4 izlaza za rukav.
 • LTM572: rezervna cijev s 4 izlaza za pojas za trbuh.
 • LTR590: 4 adaptera u boji za cijevi.
Detalji
Jamstvo2 godine

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun