medicaldirect.hr
Antidekubitalni madrac
Bolesnik u krevetu

Antidekubitalni madrac

Besplatna dostava
5
1286 Narudžbi
21 Recenzija
Antidekubitalni madrac namijenjen osobama koje su nepokretne ili slabo pokretne, a još nemaju ozbiljne dekubitalne rane.
Ovo je najkorišteniji antidekubitalni madrac u Hrvatskoj koji je svojom učinkovitošću i kvalitetom pomogao brojnim pacijentima. 
SKU LAD462
Proizvođač Moretti
Jamstvo 2 godine
EAN 8057018714278
546,00 kn -10% 491,40 kn
Dostupno

Komada na skladištu 134

Detalji

Antidekubitalni madrac

Antidekubitalni madrac

Što je dekubitus i kako ga spriječiti?

Dekubitus je oštećenje kože koje nastaje stalnim pritiskom podloge (ležaja) na određeni dio tijela, trenjem tijela s različitim vrstama materijala poput posteljine, neprikladne odjeće, neudobnog kreveta kao i zbog pretjeranog znojenja. Dolazi od latinske riječi "decumbere" što znači ležati. Za nesmetano odvijanje metaboličkih procesa koža mora biti opskrbljena hranjivim tvarima i dovoljnom količinom kisika. Oni do stanica kože dolaze cirkulacijom krvi i ako se opskrba krvlju prekine dulje od dva sata koža će početi odumirati. Dekubitus se javlja kod osoba koje dulje vrijeme leže u krevetu, a najčešće zahvaća bokove, zatiljak, laktove i lopatice, tj. dijelove tijela koji su u direktnom dodiru s podlogom, a razvija se kroz četiri stadija. U prvom nastaje površinsko crvenilo kože koje može brzo proći ako se taj dio tijela na vrijeme rastereti od pretjeranog pritiska na podlogu. U drugom se na području crvenila počinju nazirati mjehurići koji lako pucaju, dok u trećem i četvrtom stadiju već dolazi do ozbiljnih infekcija mišića, tetiva i kostiju. Kako bi se bol koju dekubitus uzrokuje ublažila trebalo bi preraspodijeliti pritisak na kritičnim područjima tijela. Antidekubitalni madrac korisno je pomagalo za osobe koje najveći dio dana provode u krevetu ili već imaju dekubitus. Zračne komore naizmjenično se pune i prazne zrakom, tj. dok se jedan red komora puni, drugi se istodobno prazni. Takvim načinom svakih nekoliko minuta mijenja se položaj pritiska na tijelu pacijenta čime se izbjegava nastajanje dekubitus rana.

Za što je namijenjen antidekubitalni madrac Moretti LAD462?

Moretti LAD462 antidekubitalni madrac namijenjen je za prevenciju i liječenje bolesnika nižeg stadija dekubitalnih ozljeda, tipa 1 do 2.

Karakteristike Moretti LAD462 antidekubitalnog madraca

Dimenzije madraca su 195 x 88 cm, dok visina iznosi 7,6 cm. Napravljen je od čvrstog PVC materijala i otporan je na udarce. Sastoji se od 130 komora s mjehurićima i posebno je udoban. Prilagodljiv je gotovo svakom krevetu.

Maksimalna nosivost madraca je 135 kilograma.

Karakterizira ga vrlo tihi rad dok istovremeno visoko kvalitetna pumpa omogućuje prilagodbu tretmana ovisno o težini (kg) pacijenta. Ciklus izmjene je svakih 6 minuta. Uz madrac i pumpu je uključen i komplet za popravak i krpanje madraca.

 • gotovo nečujan rad
 • vrlo udoban madrac
 • jednostavno podešavanje pritiska prema težini pacijenta
 • prilagodljiv gotovo svakom krevetu
 • jamstvo 2 godine
 • terapija 2:1 - naizmjenično napuhivanje i ispuhivanje komora madraca
Grafika koja prikazuje Gotovo nečujan rad
Grafika koja prikazuje da je napravljen od čvrstog PVC materijala
Grafika koja prikazuje 2 naprama 1 naizmjeničnu terapiju
Grafika koja prikazuje produženi dio za stabilizaciju
Grafika koja prikazuje podesive vješalice za većinu vrsta kreveta

Princip rada:

 • ritmička izmjena različitog tlaka sprečava produljenu kompresiju vaskularnog sustava zbog koje potencijalno može doći do nedostatka kisika u stanicama i tkivu (hipoksije)
 • naizmjenični tlak prilagođava madrac pacijentu i njegovom položaju

Grafika koja prikazuje kako radi naizmjenična terapija

Instalacija / Upotreba:

 • rastvorite antidekubitalni madrac
 • postavite ga na krevet tako da se dio madraca sa cijevi nalazi na dnu kreveta (kod nogu)
 • objesite kompresor (pumpu) na okvir kreveta (dno kreveta) pomoću kukica ili ga postavite na ravnu površinu
 • spojite cijevi madraca na priključak na kompresoru (pumpi) pritom pazeći da ih pravilno umetnete
 • povucite kabel za napajanje uz krevet do utičnice za madrac, te ga umetnite u utičnicu
 • pritisnite prekidač na kontrolnoj ploči pumpe kako biste ju uključili
 • madrac će se krenuti napuhavati
 • nakon što se napuhnuo, podesite madrac koristeći gumb za okretanje
 • Na madrac smijete staviti plahtu, ali ne i nadmadrac.

Ukoliko vam je potreban antidekubitalni madrac za liječenje pacijenta koji već ima dekubitalne ozljede, bolje će Vam odgovarati profesionalni antidekubitalni madrac koji se koristi za dekubitus stadija 3 i 4.

Tehničke karakteristike

ISO 03.33.06.018

Karakteristike antidekubitalnog madraca

 • Maksimalna nosivost: do 135 kg
 • Dimenzije madraca: 195 × 88 x 7,6 cm
 • Materijali: PVC debljine 0,7 mm

Karakteristike kompresora (pumpe)

 • Izlaz zraka: 6 - 7 L/min
 • Raspon tlaka: 40 ~ 100 mmHg
 • Napajanje: 220V / 50 - 60 Hz
 • Tihi rad pumpe: ispod 40 db

Sigurnosne mjere

 • pažljivo rukujte ovom električnom opremom
 • nemojte ostavljati madrac spojen na električnu mrežu ako se ne koristi
 • nemojte izlagati opremu pretjeranoj vlazi
 • nemojte upotrebljavati korozivna sredstva za čišćenje kao što su industrijska sredstva za odmašćivanje i ili acetatna otapala
 • nemojte pokušavati premjestiti ovu opremu dok je spojena na električnu mrežu

Čišćenje i dezinfekcija

 • Kompresor (pumpa):
 • pripazite da izvadite utikač iz utičnice prije nego što započnete s čišćenjem
 • pazite da krpa kojom čistite bude natopljena blagom otopinom sredstva za čišćenje
 • pazite da slijedite naputke o koncentraciji otopina koje je propisao proizvođač
 • pripazite da ne prekoračite preporuke proizvođača vezane za djelovanje sredstva za čišćenje
 • koristite krpu namočenu otopinom sredstva za čišćenje proizvoda, ili sredstva za čišćenje površina / sredstva za dezinfekciju s CE oznakom
 • pridržavajte se koncentracija koje je preporučio proizvođač, te ostavite sredstvo da djeluje onoliko vremena koliko je naznačio proizvođač

Mišljenja korisnika

Antidekubitalni madac · 9.5.2022.
Naručila sam proizvod za mamu koja je nažalost uglavnom vezana za krevet. Isporuka je bila standardno za Medical Direkt: brza, naručivanje jednostavno. Izvanredan proizvod: tih rad motora, bolesniku ugodan, olakšano previjanje u odnosu na klasičan madrac, mama se više ne žali na bolove od ležanja i puno lakše sama promijenipoložaj (okrene se na bok) nego dok madraca nije bilo.
Preporučila bih svakome tko dođe u situaciju da mu je takvo pomagalo potrebno!
preporučujem · 4.2.2022.
Život nosi često nagle, tužne i teške trenutke. U svom stresu, naišla sam na Medical direct, naišla na ovaj proizvod, naručila i proizvod je bio za dana dana dostavljen, sve prije dolaska člana obitelji iz bolnice. Isto tako, htjela sam se osvrnuti i na sve pohvalne upute, objašnjenja, video, dimenzije i sve ostale informacije koje nudite uz slikovni prikaz. Hvala i na profesionalnoj dostavi.
Korisno · 20.12.2021.
Nakon što je baka obolila i završila u krevetu prije 3 mjeseca, nakon otprilike mjesec ipo dana su se počele pojavljivati rane od ležanja. Sljedeći korak je bio kupovina antidekubitalnog madraca. Nakon kraćeg pretraživanja interneta i nakon pročitanih pozitivnih recenzija odlučili smo se kupiti ovaj proizvod preko medical direct stranice. U kratkom roku rane su se povukle a nove se ne pojavljuju tako da svakako tople preporuke za svaku osobu koja je nažalost osuđena na ležanje. Sama narudžba proizvoda je jednostavna a dostava točna i brza, u roku dva-tri radna dana. Korištenje samog proizvoda je također jednostavno. Nećete požaliti kupovinom ovog madraca.
Savršeno · 30.9.2021.
Ja sam nepokretna osoba i ovaj proizvod me održava bez dekubitasa. Ranije sam koristila proizvod drugog proizvođača i prodavača ali bez mogućnosti nabavke rezervnih dijelova. Osim što ovaj proizvod kao višefodišnji korisnik smatram izuzetno dobrim i kvalitetnim, postoji i mogućnost kupovine samo dijela a ne kompletnog seta što je u mom slučaju savršeno.
com · 20.9.2021.
Kada je muž operiran samo sam mislila kako mu olakšati oporavak nakon teške operacije i još teže dijagnoze☹️. Slučajno sam naišla na ovu stranicu i što reći... Tako ste ljubazni, odgovorni, točni i brži da je malo reci RADO ĆU VAS PREPORUČITI SVIMA
Antidekubitalni madrac · 20.9.2021.
Odličan madrac, cijena jeftinija nego na drugim prodajnim mjestima. Evo mog sina je spasio nakon operacije, 3 mj.leži na njemu, sve naznake dekubitusa koje su krenule još u bolnici kod kuće se povuklo. Dostava brža od očekivane. Samo 2dana i uz to još poklončić iznenadjenja.
Antidekubitalni madrac · 2.6.2021.
S obzirom da je majka već duže vrijeme vezana za krevet, na dva mjesta su se pojavili znakovi dekubitisa.Nakon što sam na internetu malo istraživao, vidio sam da postoji antidekubitalni madrac. Prva stranica koja mi se pojavila nakon upisa tog pojma u tražilicu je bila Medical direkt. S obzirom da sam već prije kupovao neke proizvode u Medical direktu, bez oklijevanja sam isti naručio. Isporuka je stigla u roku 2-3 dana. Malo mi je bilo nejasno ono oko napuhavanja madraca, ali sam nazvao u Medical direkt i javio se izuzetno ljubazan djelatnik Medical direkta koji mi je objasnio princip rada. Ono što me je fasciniralo je činjenica da se tvrdoća madraca automatski regulira i konstantna je a prema težini osobe koja leži na njemu. prema riječima majke, madrac je izuzetno udoban. Od kada ga koristimo, nestali su problemi s dekubitisom i svakako madrac preporučam. Omjer cijene i kvalitete je više nego zadovoljavajući.
Odličan antidekubitalni madrac! :-) · 24.5.2021.
Odličan antidekubitalni madrac,kupljen prvi prije dvije godine pre zadovoljni sluzi svojoj svrsi (udoban za bolesnika ,prozračan ,lako se održava ).Kako smo bili zadovoljni sa prvim tako smo naručili još jedan.Madrac bi priporucili svakome .Usluga i isporuka narucenoga za svaku pohvalu.
Odličan · 24.5.2021.
Kao prvo,vrlo susretljivo osoblje koje radi narudzbe i cure i dečki odlični su
Kupnjom antidekubitos madraca majci koja je onkološki bolesnik i 24 sata u krevetu ,uvelike nam je pomoglo ,nije imala takve velike bolove i lakše je zaspala ,no sad bi joj trebao jači jer su nastali dekubitusi ,uglavnom odličan za početak ,hvala vam
Odličan antidekubitalni madrac! :-) · 9.1.2021.
Naručila sam ovaj madrac za svoju majku koja je 24h u krevetu. Imamo ga oko 2 i pol mjeseca i do sada majka nije dobila niti jednu ranu od ležanja. Iznimno sam zadovoljna naručenim proizvodom, kvalitetom, cijenom i brzinom isporuke! Uz madrac se također dobije i pribor za popravak (za slačaj da se s vremenom probuši, što se nama još nije desilo). Takađer je praktičan jer se rad pumpe madraca podesi prema korisnikovoj kilaži. Nadam se da će ova recenzija nekome biti korisna pri odluci kao što su i meni bile korisne prethodne recenzije :-)
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Antidekubitalni madrac

Još Vas može zanimati

Sklopivi stolac za tuširanje

Sklopivi stolac za tuširanje

400,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
82 Narudžbe
Komada na skladištu 3
Sustav za kompresijsku terapiju - Advance LTM560

Aparat za limfnu drenažu Advance

4.000,00 kn
Besplatna dostava
5
3 Recenzije
41 Narudžba
Komada na skladištu 3
Pulsni oksimetar

Pulsni oksimetar

357,00 kn -15% 303,45 kn
Besplatna dostava
5
81 Recenzija
4684 Narudžbe
Komada na skladištu 1,842
Umivaonik za pranje kose u krevetu

Komplet za pranje kose u krevetu

250,00 kn
Besplatna dostava
5
9 Recenzija
349 Narudžbi
Komada na skladištu 53
Toaletno povišenje visine 13cm s ručkama

Toaletno povišenje visine 13 cm s rukohvatima

575,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
81 Narudžba
Komada na skladištu 7
Štap za hodanje s tri noge

Štap s 3 noge otvorene drške

252,00 kn
Besplatna dostava
48 Narudžbi
Komada na skladištu 7
Toaletna povišenja visine 6, 10 ili 14 cm

Toaletna povišenja visine 6, 10 ili 14 cm

270,00 kn
Besplatna dostava
4.9
21 Recenzija
909 Narudžbi
Komada na skladištu 92
Moretti sklopiva invalidska kolica

Sklopiva invalidska kolica Start

1.533,00 kn
Besplatna dostava
5
3 Recenzije
105 Narudžbi
Komada na skladištu 7
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

640,00 kn
Besplatna dostava
5
26 Recenzija
799 Narudžbi
Komada na skladištu 71
Moretti RS817 okrugli stolac za tuširanje

Okrugli stolac za tuširanje

400,00 kn
Besplatna dostava
71 Narudžba
Komada na skladištu 6
4-u-1 Toaletni i tuš stolac

4-u-1 Toaletni i tuš stolac

588,00 kn
Besplatna dostava
5
9 Recenzija
358 Narudžbi
Komada na skladištu 32
Moretti RP7-CLIK sklopiva hodalica

Fiksne i gibljive hodalice za starije osobe

378,00 kn
Besplatna dostava
5
3 Recenzije
221 Narudžba
Komada na skladištu 26
Samostojeći trapez sa max. opterećenjem 75 kg

Samostojeći trapez za pacijente

990,00 kn -5% 940,50 kn
Besplatna dostava
5
5 Recenzija
88 Narudžbi
Komada na skladištu 7

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
 • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
 • pon - pet: 08:00 - 16:00
 • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2022 © Medical Direct d.o.o.