Inhalator za bebe, djecu i odrasle Yuwell

Yuwell
Broj narudžbi  (874)
SKU
405B
Dostupno: 20 komada
Pouzdan inhalator za bebe, djecu i odrasle vrhunske kvalitete.
Povoljna cijena i besplatna dostava u cijeloj Hrvatskoj za 1 do 2 radna dana.
-10%
Posebna cijena 56,70€
Štedite 6,30€
Akcija završava 30.04.2024.
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 63,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Pouzdan inhalator za bebe, djecu i odrasle vrhunske kvalitete.
Povoljna cijena i besplatna dostava u cijeloj Hrvatskoj za 1 do 2 radna dana.
Inhalator za djecu i odrasle

Prednosti inhalatora za bebe, djecu i odrasle:

 1. kompaktne dimenzije i težina za lakše prenošenje
 2. moderan izgled
 3. tih i uglađen rad (do 55 dB na udaljenosti od 1 m)

Inhalator s kompresorom koristi se za inhalaciju fiziološkom otopinom ili raspršivanje lijekova koji se inhalacijom daju pacijentima s respiratornim bolestima. Riječ je o uređaju nove generacije s uglađenim i tišim kompresorom. Uz inhalator dolaze maska za odrasle i djecu, usnik, i torbica.

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.
Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi mogu se dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

VIDEO: bebe koriste inhalator

Pogledajte i proučite detaljnije naš kompresorski inhalator za kućnu uporabu. Nova generacija proizvoda s pouzdanim kompresorom i novo dizajniranom čašicom za lijekove. U pakiranje su uključeni zračno crijevo, zračni filteri, priučnik za uporabu, maske za odrasle i djecu te pribor za inhalaciju i usnik.

Kako koristiti Yuwell inhalator?

Uz pravilno održavanje i upotrebu, ovaj će Vam inhalator godinama pružati pouzdanu terapiju. Uređaj radi na standardno AC napajanje. Terapija je brza, sigurna i ugodna, što čini ovaj inhalator idealnim za upotrebu u svakoj životnoj dobi. Preporučamo Vam da koristite inhalator uz nadzor ovlaštenog liječnika i/ili respiratornog terapeuta kako biste se osjećali ugodno i samopouzdano, znajući da primate najučinkovitiju inhalacijsku terapiju za Vaš respiratorni problem.

VIDEO: intro - Yuwell 405B inhalator

Korištenje i održavanje

Da biste osigurali pravilnu uporabu ovog proizvoda, pažljivo pročitajte ovaj priručnik s uputama i radite strogo u skladu sa zahtjevima iz priručnika. Ako sumnjate, obratite se dobavljaču ili proizvođaču.

Spajanje i dijelovi uređaja

Da biste osigurali pravilnu uporabu ovog proizvoda, pažljivo pročitajte ovaj priručnik s uputama i radite strogo u skladu sa zahtjevima iz priručnika. Ako sumnjate, obratite se dobavljaču ili proizvođaču.

Priprema inhalatora za upotrebu
 1. Otvorite poklopac.
 2. Dodajte ispravnu količinu propisanih lijekova u čašicu.
  NAPOMENA: Posavjetujte se s liječnicima prije inhaliranja lijekova. U šalicu za lijek ulijte točnu količinu lijeka i ne prelazite maksimum. Mjerilo na šalici za lijekove je referenca. Molimo koristite skalu na štrcaljki ili bočici lijeka za precizno mjerenje. Nakon dodavanja lijeka u čašicu, pravilno postavite čašicu i pazite da vam se lijek ne prolije.
 3. Zatvorite poklopac i spojite usnik ili masku.
 4. Okrenite prekidač napajanja u položaj isključeno ("O").
 5. Priključite AC adapter na glavnu jedinicu.
 6. Priključite adapter u utičnicu
  NAPOMENA: Provjerite je li utikač ispravljača za struju do kraja umetnut u utičnicu dok se koristi. Nemojte mokrim rukama uključivati ili isključivati adapter za izmjeničnu struju u električnu utičnicu. Molimo koristite držač prilikom privremenog stavljanja čašice s lijekovima.

Koraci

 1. Okrenite prekidač napajanja u položaj (-)
 2. Kada se uređaj upali, spojite cijev na priključak uređaja i čašicu za lijek.
  • Spojite jedan kraj na konektor uređaja.
  • Drugi kraj spojite na priključak čaše za lijek.
  NAPOMENA: Provjerite je li zračna cijev čvrsto povezana s glavnom jedinicom i čašicom za lijekove.
 3. Držite čašicu za liječenje.
  NAPOMENA: Pri raspršivanju držite usnik u ustima i zatvorite usta. Nemojte naginjati čašicu tako da je kut kompleta veći od 45 stupnjeva. Lijek može isteći u usta, a raspršivanje neučinkovito. Ako postoji nešto neobično pri korištenju, odmah ga prestanite koristiti. Tijekom raspršivanja provjerite ima li vidljivog ispuštanja aerosola iz čaše s lijekom. U slučaju nepravilnog prskanja, molimo vas da odmah zaustavite liječenje. Obavezno obrišite lice nakon upotrebe maske za raspršivanje i ne dopustite da lijek ostane na licu. Okretanjem poklopca možete pravilno prilagoditi količinu aerosola.
 4. Nakon tretmana, okrenite prekidač napajanja u položaj isključeno (O).
 5. Odspojite čašicu iz zračne cijevi.
 6. Provjerite zračnu cijev. U zračnoj cijevi ne smije ostati kondenzacija ili vlaga.
 7. Odvojite zračnu cijev.
 8. Odspojite adapter iz električne utičnice.
NAPOMENA: Nemojte snažno povlačiti kabel za napajanje kad ga odvajate. Držite adapter i izvucite ga.

Čišćenje nakon svake upotrebe

Čišćenje

Slijedom uputa za čišćenje nakon svake uporabe spriječit ćete da se preostali lijekovi u boci osuše što će rezultirati učinkovitim raspršivanjem uređaja i pomoći će u sprečavanju infekcija. Prvo uklonite pregradu i pribor, ispraznite preostali lijek u šalicu za lijekove i napravite čišćenje ili dezinfekciju.

 1. Pregrada, maska i usnik
  Isperite čistom vodom ili uronite u toplu vodu na 15 minuta kako bi se osiguralo higijensko čišćenje. Dodajte odgovarajuću količinu octa u vodu, a zatim prirodno osušite na čistom mjestu.
 2. Glavna jedinica i zračna cijev
  Obrišite vlažnom krpom i zatim prirodno osušite.
  Metode za uklanjanje vode iz zračne cijevi:
  • Provjerite je li zračna cijev spojena na glavnu jedinicu.
  • Izvadite zračnu cijev iz pribora čaše za lijekove.
  Nakon uključivanja napajanja glavne jedinice, prstima više puta otvarajte i zatvarajte otvore za zračne cijevi kako biste ispuhali kapljice vode.
NAPOMENA: Uvijek bacite preostali lijek iz šalice nakon svake upotrebe. Koristite svježe lijekove svaki put kada koristite uređaj. Nakon čišćenja, svi nastavci moraju se osušiti, a zatim čuvati na čistom mjestu. Ne čuvajte zračnu cijev kad u njoj ima vlage ili ostataka lijekova.
Dezinfekcija

Provjerite jesu li dijelovi nakon svake uporabe dezinficirani. Ako je zagađenje ozbiljno, zamijenite dijelove pravodobno novim. Postoje dvije metode dezinfekcije:

 1. Koristite komercijalno dostupan dezinficijens. Slijedite upute proizvođača dezinficijensa.
  Namakanje dezinficijensa mora biti u skladu s vremenom potrebnim u uputama za uporabu dezinficijensa. Isperite čistom toplom vodom i ostavite da se osuši na zraku u čistom okruženju.
  NAPOMENA: Nakon uklanjanja dijelova iz dezinficijensa, isperite dijelove čistom vodom i vodite računa da nema ostataka dezinficijensa jer udisanje dezinficijensa može uzrokovati pogoršanje simptoma. Ako se koriste dezinficijensi u boji (poput klorheksidina), nakon dugo vremena korištenja, mogu postojati različite promjene boje jedinica. To ne utječe na rad uređaja. Ako je promjena boje ozbiljna, kupite nove dijelove.
 2. Dodajte dovoljno vode u posudu, stavite dijelove koji se mogu sterilizirati kuhanjem, zagrijte do vrenja 15 do 20 minuta. Nakon ključanja, pažljivo izvadite dijelove, otresite višak vode i ostavite da se osuši u čistom okruženju. Oprez: Nemojte kuhati zračnu cijev, masku, filtar, poklopac filtra i pribor u kipućoj vodi niti ih kipućom vodom perite kako biste spriječili toplinske deformacije. U postupku dezinfekcije osigurajte da je šalica za lijek prazna. Kad se sterilizira kuhanjem, pripazite da voda ne ispari.

VIDEO: intro - Yuwell 405B inhalator

 • dimenzije (Š, V, D): 14,5 x 8 x 6 mm
 • težina: 230 g (bez baterije)

Detaljne karakteristike:

 • maksimalna brzina inhalacije: ≥ 0,2 mL/min
 • napajanje: AC 230 V/50 Hz ili AC 220 V/60 Hz (dolazi u pakovanju)
 • spremnik tekućine za inhalaciju: 5 ml
 • razina buke: ≤ 55 dB (na udaljenosti od 1 m)
 • raspon protoka u litrama: ≥ 3,5 litara po minuti
 • srednji aerodinamički promjer čestica: ≤ 3,9 μm
Detalji
Jamstvo3 godine
EAN5902983724643

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun