medicaldirect.hr
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA-100
Rossmax logo
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA-100
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA-100
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA-100
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA-100
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA-100

Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA100

Besplatna dostava
5
228 Narudžbi
10 Recenzija
Pouzdan inhalator za bebe, djecu i odrasle vrhunske švicarske kvalitete.
SKU NA100
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 3 godine
EAN 47151390002158
378,00 kn
Dostupno

Komada na skladištu 67

Detalji

Inhalator za djecu i odrasle

Inhalator za djecu i odrasle

Snažan i izdržljiv kompresorski inhalator namijenjen i djeci i odraslima. Intenzitet inhalacije se podešava na ventilu. Praktični pretinac za masku i crijevo u sklopu samog inhalatora. Tehnologija podešavanja ventila - VAT omogućuje odabir različitih intenziteta protoka u rasponu od 0,15 do 0,35 CC/min. Snažan klipni kompresor (2,96 bara tlaka). Ugrađen nosač raspršivača. Maska za djecu i odrasle.

Podesivi ventil omogucuje korisnicima infividualno podešavanje količine lijeka u aerosolu ovisno o njegovoj gustoći. Ovom tehnologijom moguće je odabrati različite intenzitete protoka u rasponu od 0,15 do 0,35 CC/min. Veliki intenziteti protoka pogodni su za vrlo guste lijekove dok se manje intenziteti preporučaju kod inhaliranja djece. Zahvaljujući minimalnom gubitku medikamenata ova tehnologija posebno je pogodna za ljude koji boluju od COPD-a i astme.

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.
Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi mogu se dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

Pogledajte i proučite detaljnije naš kompresorski inhalator za kućnu uporabu. Nova generacija proizvoda s pouzdanim kompresorom i novo dizajniranom čašicom za lijekove. U pakiranje su uključeni zračno crijevo, zračni filteri, priučnik za uporabu, maske za odrasle i djecu te pribor za inhalaciju i usnik.

Kako koristiti NA-100 Rossmax inhalator?

Uz pravilno održavanje i upotrebu, ovaj će Vam inhalator godinama pružati pouzdanu terapiju. Uređaj radi na standardno AC napajanje. Terapija je brza, sigurna i ugodna, što čini ovaj inhalator idealnim za upotrebu u svakoj životnoj dobi. Savjetujemo Vam da pažljivo pročitate ovaj vodič kako biste saznali sve o značajkama inhalatora. Preporučamo Vam da koristite inhalator uz nadzor ovlaštenog liječnika i/ili respiratornog terapeuta kako biste se osjećali ugodno i samopouzdano, znajući da primate najučinkovitiju inhalacijsku terapiju za Vaš respiratorni problem.

Tehničke karakteristike

 • Napajanje: AC 230 V/50 Hz ili AC 220 V/60 Hz
 • Potrošnja: ≤ 130 W
 • Razina buke: ≤ 55 dBA (na udaljenosti od 1 m)
 • Raspon pritiska kompresora: ≥ 29 Psi (0,2 MPa)
 • Raspon pritiska prilikom rada: ≥ 15 Psi (0,10 MPa)
 • Raspon protoka u litrama: ≥ 3,5 litara po minuti
 • Raspon temperature pri radu: 50 °F - 104 ° F (10 °C - 40 °C)
 • Raspon vlage pri radu: ≤ 90 % RH
 • Raspon atmosferskog tlaka pri radu: 800 - 1060 hPa
 • Raspon temperature pri skladištenju: -4 °F - 140 °F (-20 °C - 60 °C)
 • Raspon vlage pri skladištenju: 10 - 90 % RH
 • Dimenzije: (dužinaךirina×visina) 280 mm × 190 mm × 100 mm
 • Težina: 1800 g (bez dodataka)
 • Kapacitet spremnika za lijek: 5 ml (cm3)
 • Veličina čestica: 0,5 - 10 μm (85 %)
 • Srednji maseni aerodinamički promjer: ≤ 3,0 μm
 • Dv50 (Spraytec): ≤ 5,0 μm
 • Prosječna brzina inhalacije: Potpuno otvoren ventil ≥0,4 ml/min (0,9 postotna fiziološka otopina); Zatvoren ventil ≥0,15 ml/min
 • Standardni dodaci: Komplet za inhalaciju, cijev za zrak, nastavak za usta, filteri (5 kom), maska za odrasle i za djecu

Mišljenja korisnika

Inhalator · 6.10.2020.
Izvrstan proizvod za cijelu obitelj. Jednostavan za upotrebu i jednostavan za održavanje. Nakon samo par korištenja olakšava probleme kod kroničnog problema sa disanjem. Pozitivno je i to što nema troškova dostave, već samo plaćate cijenu proizvoda. Stigao za 2 dana. Prezadovoljni i za preporuku svima od malih do velikih! Hvala
Za bebice · 25.9.2020.
Naša tromjesečna bebica od rođenja muku muči sa nosićem kojo je svako jutro pun. Sa njegovih mjesec dana smo naručili inhalator. Njemu se sviđala maglica koju smo mu prvo puštali kroz usnik, čak smo to koristili i kao sredstvo za smirenje. Čim bi inhalator krenuo, plač bi trenutno prestao
I beba ga voli :-) · 22.6.2020.
Odlicno prihvacen na prvu. Nije jako bucan. Olaksava disanje za par minuta. Zadovoljni smo proizvodom i uslugom.
Odličan proizvod · 14.5.2020.
Nakon silnih upala sinusa i odlaženja na terapije čokova, korištenjem ovog inhalatora (uz fiziološku otopinu) stanje mi se uvelike poboljšalo. Također sam ga koristila i bebi kod jake prehlade. Inhalator nije jako bučan, može se namjestiti jačina istoga i lagan je za korištenje.
Aparat je cjenovno vrlo povoljan, praktičan, dobije se uz njega torbica, a žica i kablovi se lako mogu spremiti unutar samog inhalatora. Dobiju se filteri, maske za odrasle i djecu te nastavak za usta obzirom da se može koristiti na dva načina. Dostava od narudžbe u roku 2 dana.
Sve moje preporuke za navedeni inhalator! Uštedio mi je i novce za putovanja na terapije kao i vrijeme.
· 4.5.2020.
Sve pohvale za inhalator. Preporuka za svakoga osobito za ljude koji imaju probleme s dišnim putevima ili sinusima. Praktično za uporabu i održavanje. Odlična usluga prodavatelja i brz dostava. Svaka pohvala
Inhalator · 3.12.2019.
Inhalator stigao i isproban. Zadovoljni smo. Hvala vam
preporucujem · 25.11.2019.
Preporucujem svima, velikima i malima
Inhalator · 6.11.2019.
Puno nam pomaže, hvala!
Sve pohvale · 30.10.2019.
Istaknula bih ljubaznost djelatnika i brzinu dostave! Narucila inhalator,stigao u roku 3 dana! zivot nam se poboljsao i olaksao. koristimo fiziolisku otopinu 2- 3 puta dnevno i puno lakse rjesavamo iskasljavanje kod sina od 3 g, alergije i sl. Preporucila bih svima koji imaju problema s bilo kojim oblikom otezanog disanja...Sve pohvale za firmu! lp
Sve radi · 30.10.2019.
Sve radi kako treba. Dosao drugi dan
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Inhalator za djecu i odrasle Rossmax NA100

Još Vas može zanimati

Oksimetar za intenzivnu uporabu

Oksimetar za intenzivnu uporabu MD300M

1.050,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
18 Narudžbi
Lampa od himalajske soli

Lampa od himalajske soli

180,00 kn
Besplatna dostava
5
2 Recenzije
52 Narudžbe
Komada na skladištu 22
Digitalna vaga za bebe i djecu kapaciteta 20 kg i preciznosti 10 g

Digitalna vaga za bebe i djecu

495,00 kn -20% 396,00 kn
Besplatna dostava
5
2 Recenzije
53 Narudžbe
Komada na skladištu 27
Žabica oksimetar za djecu

Pulsni oksimetar za djecu

357,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
38 Narudžbi
Komada na skladištu 69

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
 • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
 • pon - pet: 08:00 - 16:00
 • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2020 © Medical Direct d.o.o.