Nazalna maska za CPAP aparat, veličina L

Yuwell
Broj narudžbi  (14)
SKU
LTK451-L
Dostupno: 11 komada
Maska za nos L veličine namijenjena je za korištenje uz CPAP uređaj za pacijente kojima je propisan CPAP.
84,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Maska za nos L veličine namijenjena je za korištenje uz CPAP uređaj za pacijente kojima je propisan CPAP.

Maska za nos L veličine namijenjena je za korištenje uz CPAP uređaj za pacijente kojima je propisan CPAP. CPAP maska je izrađena od ergonomski oblikovanog čeonog dijela i mekanog, hermetičnog, silikonskog jastučića koji naliježe na lice. Okretno sučelje za spajanje na CPAP uređaj s mogućnošću okretanja od 360 stupnjeva i priključkom za brzo otpuštanje koji olakšava odvojanje cijevi od maske. Remen za glavu je izrađen od meke i koži ugodne tkanine i osigurava maksimalnu udobnost pacijentu. Uz masku dolazi i adapter za kisik.

Što je CPAP?

Što je CPAP? Kratki odgovor: Skraćenica od "continuous positive airway pressure" što prevedeno sa engleskog znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima" oblik je ventilacije s pozitivnim tlakom u dišnim putovima (PAP) u kojem se na gornji dišni put kontinuirano primjenjuje konstantna razina tlaka iznad atmosferskog tlaka. Primjena pozitivnog tlaka može biti namijenjena prevenciji kolapsa gornjih dišnih putova, što se događa kod opstruktivne apneje u snu, ili smanjenju rada disanja u uvjetima kao što je akutno dekompenzirano zatajenje srca. CPAP terapija vrlo je učinkovita u liječenju opstruktivne apneje u snu, ali i kod liječenja drugih dišnih stanja. CPAP je uređaj za dišnu terapiju koji dovodi zrak do maske koja se nosi preko nosa kako bi se pomoglo konzistentnom disanju.

Što točno znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima" i što biste trebali očekivati ako ste dobili recept za CPAP terapiju?

CPAP terapija uključuje masku koja vam stane na nos i uređaj koji upuhuje zrak kroz cijev do maske. Ova kombinacija se zato naziva kontinuiranim pozitivnim tlakom u dišnim putovima - zrak se kontinuirano isporučuje u vaš dišni sustav. Ovaj protok zraka pomaže u sprječavanju prestanka ili pauziranja disanja koje apneja za vrijeme spavanja obično uzrokuje.

Što je opstruktivna apneja u snu?

Opstruktivna apneja u snu najčešći je poremećaj disanja povezan sa spavanjem i karakteriziran je ponavljajućim epizodama potpune ili djelomične opstrukcije gornjih dišnih putova što dovodi do smanjenog ili odsutnog disanja tijekom spavanja. Te se epizode nazivaju "apneja" s potpunim ili gotovo potpunim prestankom disanja ili "hipopneja" kada je smanjenje disanja djelomično. U oba slučaja može doći do pada zasićenja krvi kisikom, poremećaja spavanja ili oboje. Poremećaj varira ovisno o razini opuštenosti jezika i mišića nepčanog vela. Velika učestalost apneje ili hipopneje tijekom spavanja može ometati prijeko potreban san, koji - u kombinaciji s poremećajima u oksigenaciji krvi - doprinosi negativnim posljedicama na zdravlje i kvalitetu života. Većina osoba s apnejom u snu nije svjesna poremećaja u disanju tijekom spavanja, čak ni nakon buđenja. Supružnik ili član obitelji može primjetiti hrkanje ili nešto što se čini poput prestanka disanja, dahtanja ili gušenja tijekom spavanja. Pojedinci koji žive i/ili spavaju sami često nisu svjesni stanja. Simptomi mogu biti prisutni godinama ili čak desetljećima bez identifikacije, a za to vrijeme pojedinac može postati uvjetovan na dnevnu pospanost i umor povezani sa značajnim razinama poremećaja spavanja.

  • dimenzije (Š, V, D): 10 x 14,5 x 10 cm
  • težina: 170 g
NAPOMENA: maska dolazi sa remenom

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun