medicaldirect.hr
Maska za CPAP aparat Yuwell, veličina M
Yuwell logo
Maska za CPAP aparat Yuwell, veličina M
Maska za CPAP aparat Yuwell, veličina M

Maska za nos i usta za CPAP aparat Yuwell, veličina M

Besplatna dostava
Maska za nos i usta YF-01 srednje veličine namijenjena je za korištenje uz Yuwell CPAP uređaj za pacijente kojima je propisan CPAP.
SKU YF-01
Proizvođač Yuwell
567,00 kn
Dostupno

Komada na skladištu 4

Detalji

CPAP aparat za potpomognuto disanje

Dodaci za CPAP uređaje, obavezni za rad

Maska za nos i usta YF-01 srednje veličine namijenjena je za korištenje uz Yuwell CPAP uređaj za pacijente kojima je propisan CPAP. YF-01 maska dolazi s povratnim i prilagodljivim silikonskim jastučićem koji je hermetičan, lagan i mekan. On smanjuje pritisak na lice i automatski se prilagođava različitim oblicima lica. Ventilacijski otvori u obliku saća dizajnirani su tako da budu nježni i tihi, a priključak za brzo otpuštanje pomaže odvojiti cijev od maske. Remen za glavu je izrađen od meke i koži ugodnr tkanine i osigurava maksimalnu udobnost pacijentu. Uz masku dolazi i adapter za kisik. Puna maska teži samo 119 g, i kao takva najlakša je u svojoj kategoriji.

Što je CPAP?

Što je CPAP? Kratki odgovor: Skraćenica od "continuous positive airway pressure" što prevedeno sa engleskog znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima" oblik je ventilacije s pozitivnim tlakom u dišnim putovima (PAP) u kojem se na gornji dišni put kontinuirano primjenjuje konstantna razina tlaka iznad atmosferskog tlaka. Primjena pozitivnog tlaka može biti namijenjena prevenciji kolapsa gornjih dišnih putova, što se događa kod opstruktivne apneje u snu, ili smanjenju rada disanja u uvjetima kao što je akutno dekompenzirano zatajenje srca. CPAP terapija vrlo je učinkovita u liječenju opstruktivne apneje u snu, ali i kod liječenja drugih dišnih stanja. CPAP je uređaj za dišnu terapiju koji dovodi zrak do maske koja se nosi preko nosa kako bi se pomoglo konzistentnom disanju.

Što točno znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima" i što biste trebali očekivati ako ste dobili recept za CPAP terapiju?

CPAP terapija uključuje masku koja vam stane na nos i uređaj koji upuhuje zrak kroz cijev do maske. Ova kombinacija se zato naziva kontinuiranim pozitivnim tlakom u dišnim putovima - zrak se kontinuirano isporučuje u vaš dišni sustav. Ovaj protok zraka pomaže u sprječavanju prestanka ili pauziranja disanja koje apneja za vrijeme spavanja obično uzrokuje.

Što je opstruktivna apneja u snu?

Opstruktivna apneja u snu najčešći je poremećaj disanja povezan sa spavanjem i karakteriziran je ponavljajućim epizodama potpune ili djelomične opstrukcije gornjih dišnih putova što dovodi do smanjenog ili odsutnog disanja tijekom spavanja. Te se epizode nazivaju "apneja" s potpunim ili gotovo potpunim prestankom disanja ili "hipopneja" kada je smanjenje disanja djelomično. U oba slučaja može doći do pada zasićenja krvi kisikom, poremećaja spavanja ili oboje. Poremećaj varira ovisno o razini opuštenosti jezika i mišića nepčanog vela. Velika učestalost apneje ili hipopneje tijekom spavanja može ometati prijeko potreban san, koji - u kombinaciji s poremećajima u oksigenaciji krvi - doprinosi negativnim posljedicama na zdravlje i kvalitetu života. Većina osoba s apnejom u snu nije svjesna poremećaja u disanju tijekom spavanja, čak ni nakon buđenja. Supružnik ili član obitelji može primjetiti hrkanje ili nešto što se čini poput prestanka disanja, dahtanja ili gušenja tijekom spavanja. Pojedinci koji žive i/ili spavaju sami često nisu svjesni stanja. Simptomi mogu biti prisutni godinama ili čak desetljećima bez identifikacije, a za to vrijeme pojedinac može postati uvjetovan na dnevnu pospanost i umor povezani sa značajnim razinama poremećaja spavanja.

Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Maska za nos i usta za CPAP aparat Yuwell, veličina M

Još Vas može zanimati

Omron kompresorski inhalator za djecu i odrasle CompAIR

Omron Comp AIR inhalator za djecu i odrasle

630,00 kn -10% 567,00 kn
Besplatna dostava
5
6 Recenzija
225 Narudžbi
Komada na skladištu 144
Inhalator za djecu i odrasle Yuwell

Inhalator za bebe, djecu i odrasle Yuwell

399,00 kn -15% 339,15 kn
Besplatna dostava
5
12 Recenzija
588 Narudžbi
Komada na skladištu 82
Bešumni inhalator na baterije  za bebe, djecu i odrasle

Bešumni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

525,00 kn -10% 472,50 kn
Besplatna dostava
4.8
34 Recenzije
1090 Narudžbi
Komada na skladištu 120
Profesionalni inhalator za ordinacije i bolnice

Profesionalni inhalator za ordinacije i bolnice

1.995,00 kn
Besplatna dostava
6 Narudžbi
Komada na skladištu 2
Inhalator Moretti

Profesionalni inhalator Moretti za bebe, djecu i odrasle

525,00 kn
Besplatna dostava
5
2 Recenzije
186 Narudžbi
Komada na skladištu 24
Aparat za vježbe disanja Kyara

Aparat za vježbe disanja

150,00 kn -10% 135,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
249 Narudžbi
Komada na skladištu 29

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
  • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
  • pon - pet: 08:00 - 16:00
  • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2022 © Medical Direct d.o.o.