Automatski CPAP uređaj

Moretti
Broj narudžbi  (30)
SKU
LTK410
Dostupno: 10 komada
Auto CPAP uređaj isporučuje promjenjivi tlak koji se koristi u liječenju opstruktivne apneje u snu (OSA). Aparat dolazi bez maske.
630,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Auto CPAP uređaj isporučuje promjenjivi tlak koji se koristi u liječenju opstruktivne apneje u snu (OSA). Aparat dolazi bez maske.
Auto CPAP uređaj za potpomognuto disanje

Prednosti aparata za vježbe disanja:

 • točna i udobna terapija bez potrebe za namještanjem kod liječnika
 • automatski način rada i postavljanja
 • izuzetno tih uređaj (28 dB)
 • prikupljanje podataka na SD kartici
 • funkcija Smart Start/Stop omogućuje automatsko pokretanje i zaustavljanje terapije otkrivanjem daha pacijenta

Auto CPAP uređaj isporučuje promjenjivi tlak koji se koristi u liječenju opstruktivne apneje u snu (OSA). Prednosti ovog uređaja uključuju visoku funkcionalnost u odnosu na relativno pristupačnu cijenu. Prednostima tu nisu kraj, uređaj ima besprijekoran dizajn i opremljen je prijateljskim, nekompliciranim operativnim sustavom. Upravljačka ploča ograničena je na mali broj operativnih tipki, plus velik, čitljiv zaslon sa jednostavnim izbornikom za upravljanje. Ovlaživač zraka radi na principu grijača (isparavanje demineralizirane vode iz spremnika) - zahvaljujući ovom rješenju rad i održavanje ovlaživača zraka je jednostavno i intuitivno. Trebate samo dopuniti tekućinu u spremniku. Aktiviranje ovlaživača zraka, kao i podešavanje intenziteta ovlaživanja odvija se u glavnom izborniku uređaja pomoću ljestvice sa šest razina.

Što je CPAP i Auto CPAP te koji uređaj odabrati?

Kratki odgovor: Skraćenica od "continuous positive airway pressure" što prevedeno sa engleskog znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putevima" oblik je ventilacije s pozitivnim tlakom u dišnim putevima (PAP) u kojem se na gornji dišni put kontinuirano primjenjuje konstantna razina tlaka. Primjena pozitivnog tlaka može biti namijenjena prevenciji kolapsa gornjih dišnih putova, što se događa kod opstruktivne apneje u snu, ili smanjenju rada disanja u uvjetima kao što je akutno dekompenzirano zatajenje srca. CPAP terapija uključuje masku koja vam stane na nos i uređaj koji upuhuje zrak kroz cijev do maske. Ova kombinacija se zato naziva kontinuiranim pozitivnim tlakom u dišnim putovima - zrak se kontinuirano isporučuje u vaš dišni sustav. Ovaj protok zraka pomaže u sprječavanju prestanka ili pauziranja disanja koje apneja za vrijeme spavanja obično uzrokuje. CPAP terapija vrlo je učinkovita u liječenju opstruktivne apneje u snu, ali i kod liječenja drugih dišnih stanja. CPAP je uređaj za dišnu terapiju koji dovodi zrak do maske koja se nosi preko nosa kako bi se pomoglo konzistentnom disanju. CPAP je uglavnom prva linija terapije za apneju u snu. Ukoliko želite da stroj automatski podešava tlak na temelju različitih inhalacija tijekom spavanja, APAP je definitivno bolji izbor. AutoCPAP ili APAP je vrsta terapije u kojoj uređaj pruža niz pritiska, tj. ako postoji otpor u gornjem dišnom putu (na razini mekog nepca ili dna jezika u grlu), isporučeni tlak će se sam prilagoditi u propisanom rasponu.

Što je opstruktivna apneja u snu?

Opstruktivna apneja u snu najčešći je poremećaj disanja povezan sa spavanjem i karakteriziran je ponavljajućim epizodama potpune ili djelomične opstrukcije gornjih dišnih putova što dovodi do smanjenog ili potpunog prestanka disanja tijekom spavanja. Te se epizode nazivaju "apneja" s potpunim ili gotovo potpunim prestankom disanja ili "hipopneja" kada je smanjenje disanja djelomično. U oba slučaja može doći do pada zasićenja krvi kisikom, poremećaja spavanja ili oboje. Poremećaj varira ovisno o razini opuštenosti jezika i mišića nepčanog vela. Velika učestalost apneje ili hipopneje tijekom spavanja može ometati prijeko potreban san, koji - u kombinaciji s poremećajima u oksigenaciji krvi - doprinosi negativnim posljedicama na zdravlje i kvalitetu života. Većina osoba s apnejom u snu nije svjesna poremećaja u disanju tijekom spavanja, čak ni nakon buđenja. Supružnik ili član obitelji može primjetiti hrkanje ili nešto što se čini poput prestanka disanja, dahtanja ili gušenja tijekom spavanja. Pojedinci koji žive i/ili spavaju sami često nisu svjesni stanja. Simptomi mogu biti prisutni godinama ili čak desetljećima bez identifikacije, a za to vrijeme osoba može patiti od dnevne pospanosti i umora povezanih sa značajnim poremećajem spavanja.

ZNAČAJKE:

 • Jednostavna upotreba - gumb za brzu upotrebu.
 • Čitkost - zaslon od 3,5 inča, jasne informacije o liječenju.
 • Vrhunski ovlaživač - medicinski PC materijal, siguran i neotrovan.
 • Auto On/Off - automatsko uključivanje i isključivanje nakon tretmana.

Ovlaživač zraka

Ovlaživač zraka kod ovog uređaja radi na principu grijača (isparavanje demineralizirane vode iz spremnika) - zahvaljujući ovom rješenju rad i održavanje ovlaživača zraka je jednostavno i intuitivno. Trebate samo dopuniti tekućinu (destilirana voda) u spremniku. Aktiviranje ovlaživača zraka, kao i podešavanje intenziteta ovlaživanja odvija se u glavnom izborniku uređaja pomoću skale sa šest razina. (NAPOMENA! Dolje prikazana temperatura odnosi se na grijač i bilježi se na izmjenjivaču topline, to nije temperatura dovedenog zraka)

 • razina 1 = približno 33 °C
 • razina 2 = približno 35 °C
 • razina 3 = približno 40 °C
 • razina 4 = približno 45 °C
 • razina 5 = približno 50 °C
 • razina 6 = približno 55 °C
NAPOMENA: Aparat dolazi bez maske.

Maske za CPAP uređaj:

Nazalna maska za CPAP, veličina M

Nazalna maska za CPAP, veličina M

Nazalna maska za CPAP, veličina L

Nazalna maska za CPAP, veličina L

Maska za nos i usta za CPAP aparat Yuwell, veličina M

Maska za nos i usta za CPAP, veličina M

Maska za nos i usta za CPAP aparat Yuwell, veličina L

Maska za nos i usta za CPAP, veličina L

Uz uređaj dolazi micro SD kartica, crijevo, 2 filtera i torbica za nošenje.

VIDEO: intro - APAP uređaj

VIDEO: kako povezati APAP uređaj preko WiFi-a

 • dimenzije (Š, V, D): 27,2 x 18,1 x 9,3 cm
 • težina: 1419 g

Detaljne karakteristike:

 • razina buke: 32 dBA
 • raspon tlaka: 4 do 20 cm H2O (prirast od 0,5 cm H2O)
 • zračna cijev: plastično crijevo, 1,8 m
 • vrijeme pojačavanja (RAMP): 0 do 45 minuta (podesivo u koracima od 5 minuta)
 • maksimalni volumen spremnika za vodu: 260 ml
 • kompenzacija nadmorske visine: ≤ 3000 m

SOFTWARE ZA WINDOWS

Preuzmite aplikaciju Breathcare+

 
Preuzmi sa App Store
Preuzmi sa Google Play
 
NAPOMENA: Uz uređaj dolazi micro SD kartica, crijevo, 2 filtera i torbica za nošenje. Uređaj dolazi bez maske.
Detalji
Jamstvo2 godine

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun