Automatski CPAP uređaj Yuwell

Yuwell
SKU
YH550
Narudžbe  (2)
Yuwell Auto CPAP uređaj isporučuje promjenjivi tlak koji se koristi u liječenju opstruktivne apneje u snu (OSA).
Normalna cijena 6.300,00kn/836,15€ Posebna cijena 4.725,00kn/627,12€
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 4.725,00kn/627,12€
-25%
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Besplatna dostava
Naručite u sljedećih za isporuku u
Dostupno
Dostupno: 4 komada
Yuwell Auto CPAP uređaj isporučuje promjenjivi tlak koji se koristi u liječenju opstruktivne apneje u snu (OSA).
Auto CPAP uređaj za potpomognuto disanje

Auto CPAP uređaj za potpomognuto disanje

Yuwell Auto CPAP uređaj isporučuje promjenjivi tlak koji se koristi u liječenju opstruktivne apneje u snu (OSA). Prednosti ovog uređaja uključuju visoku funkcionalnost u odnosu na relativno pristupačnu cijenu. Prednostima tu nisu kraj, uređaj ima besprijekoran dizajn i opremljen je prijateljskim, nekompliciranim operativnim sustavom. Upravljačka ploča ograničena je na mali broj operativnih tipki, plus velik, čitljiv zaslon sa jednostavnim izbornikom za upravljanje. Yuwell je kompaktnih dimenzija nakon uklanjanja ovlaživača zraka, a osim ako netko ne zahtijeva stalno vlaženje dovedenog zraka, u ovom se obliku može lako spakirati u malu prtljagu i savršen je za putovanja. No, vrijedno je spomenuti da, također s ovlaživačem, težina uređaja ne prelazi 1560 gr. Ovlaživač zraka Yuwell radi na principu grijača (isparavanje demineralizirane vode iz spremnika) - zahvaljujući ovom rješenju rad i održavanje ovlaživača zraka je jednostavno i intuitivno. Trebate samo dopuniti tekućinu u spremniku. Aktiviranje ovlaživača zraka, kao i podešavanje intenziteta ovlaživanja odvija se u glavnom izborniku uređaja pomoću ljestvice sa šest razina.

Što je CPAP i Auto CPAP te koji uređaj odabrati?

Što je CPAP i Auto CPAP (APAP) te koji uređaj odabrati? Kratki odgovor: Skraćenica od "continuous positive airway pressure" što prevedeno sa engleskog znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima" oblik je ventilacije s pozitivnim tlakom u dišnim putovima (PAP) u kojem se na gornji dišni put kontinuirano primjenjuje konstantna razina tlaka iznad atmosferskog tlaka. Primjena pozitivnog tlaka može biti namijenjena prevenciji kolapsa gornjih dišnih putova, što se događa kod opstruktivne apneje u snu, ili smanjenju rada disanja u uvjetima kao što je akutno dekompenzirano zatajenje srca. CPAP terapija vrlo je učinkovita u liječenju opstruktivne apneje u snu, ali i kod liječenja drugih dišnih stanja. CPAP je uređaj za dišnu terapiju koji dovodi zrak do maske koja se nosi preko nosa kako bi se pomoglo konzistentnom disanju. CPAP je uglavnom prva linija terapije za apneju u snu. Ukoliko želite da stroj automatski podešava tlak na temelju različitih inhalacija spavanja, APAP može biti bolji izbor. AutoCPAP ili APAP je vrsta terapije u kojoj uređaj pruža niz pritiska, tj. ako postoji otpor u gornjem dišnom putu (na razini mekog nepca ili dna jezika u grlu), isporučeni tlak će se sam prilagoditi u propisanom rasponu.

Što točno znači "kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putovima" i što biste trebali očekivati ako ste dobili recept za CPAP terapiju?

CPAP terapija uključuje masku koja vam stane na nos i uređaj koji upuhuje zrak kroz cijev do maske. Ova kombinacija se zato naziva kontinuiranim pozitivnim tlakom u dišnim putovima - zrak se kontinuirano isporučuje u vaš dišni sustav. Ovaj protok zraka pomaže u sprječavanju prestanka ili pauziranja disanja koje apneja za vrijeme spavanja obično uzrokuje.

Što je opstruktivna apneja u snu?

Opstruktivna apneja u snu najčešći je poremećaj disanja povezan sa spavanjem i karakteriziran je ponavljajućim epizodama potpune ili djelomične opstrukcije gornjih dišnih putova što dovodi do smanjenog ili odsutnog disanja tijekom spavanja. Te se epizode nazivaju "apneja" s potpunim ili gotovo potpunim prestankom disanja ili "hipopneja" kada je smanjenje disanja djelomično. U oba slučaja može doći do pada zasićenja krvi kisikom, poremećaja spavanja ili oboje. Poremećaj varira ovisno o razini opuštenosti jezika i mišića nepčanog vela. Velika učestalost apneje ili hipopneje tijekom spavanja može ometati prijeko potreban san, koji - u kombinaciji s poremećajima u oksigenaciji krvi - doprinosi negativnim posljedicama na zdravlje i kvalitetu života. Većina osoba s apnejom u snu nije svjesna poremećaja u disanju tijekom spavanja, čak ni nakon buđenja. Supružnik ili član obitelji može primjetiti hrkanje ili nešto što se čini poput prestanka disanja, dahtanja ili gušenja tijekom spavanja. Pojedinci koji žive i/ili spavaju sami često nisu svjesni stanja. Simptomi mogu biti prisutni godinama ili čak desetljećima bez identifikacije, a za to vrijeme pojedinac može postati uvjetovan na dnevnu pospanost i umor povezani sa značajnim razinama poremećaja spavanja.

ZNAČAJKE:

 • Jednostavno odvojiva struktura - uređaj se može odvojiti od spremnika za vlaženje, prijenosni CPAP može se koristiti pojedinačno.
 • Jednostavna upotreba - Gumb za brzu upotrebu.
 • Čitkost - zaslon od 3,5 inča, jasne informacije o liječenju.
 • Vrhunski ovlaživač - Medicinski PC materijal, siguran i neotrovan.
 • Auto On/Off - Automatsko uključivanje i isključivanje nakon tretmana.

Ovlaživač zraka

Ovlaživač zraka kod uređaja Yuwell YH580 radi na principu grijača (isparavanje demineralizirane vode iz spremnika) - zahvaljujući ovom rješenju rad i održavanje ovlaživača zraka je jednostavno i intuitivno. Trebate samo dopuniti tekućinu u spremniku. Aktiviranje ovlaživača zraka, kao i podešavanje intenziteta ovlaživanja odvija se u glavnom izborniku uređaja pomoću skale sa šest razina. (NAPOMENA! Dolje prikazana temperatura odnosi se na grijač i bilježi se na izmjenjivaču topline, to nije temperatura dovedenog zraka)

 • Razina 1 = približno 33 °C
 • Razina 2 = približno 35 °C
 • Razina 3 = približno 40 °C
 • Razina 4 = približno 45 °C
 • Razina 5 = približno 50 °C
 • Razina 6 = približno 55 °C

Dodaci za CPAP uređaj, ako su vam potrebni:

Nazalna maska za CPAP, veličina M
Nazalna maska za CPAP, veličina M
Nazalna maska za CPAP, veličina L
Nazalna maska za CPAP, veličina L
Fleksibilno crijevo za CPAP
Fleksibilno crijevo za CPAP
Jastuk za CPAP od memorijske pjene
Jastuk za CPAP od memorijske pjene
Maska za nos i usta za CPAP aparat Yuwell, veličina M
Maska za nos i usta za CPAP, veličina M
 
 
 

Uz uređaj dolaze dva rezervna filtera, instalacijski CD i maska za nos i usta srednje veličine.

Tehnički podaci:

 • Dimenzije (dužina x širina x visina): 272 x 181 x 93 mm
 • Težina: 1419 g
 • Razina buke: 32 dBA
 • Ulazna snaga: Univerzalno napajanje, 100 - 240 V, 50/60 Hz
 • Raspon tlaka: 4 - 20 cm H2O (prirast od 0,5 cm H2O)
 • Zračna cijev: Plastično crijevo, 1,8 m
 • Vrijeme pojačavanja*: 0 - 45 minuta (podesivo u koracima od 5 minuta)
 • Maksimalni volumen spremnika za vodu: 260 ml
 • Kompenzacija nadmorske visine: ≤ 3000 m
Detalji
Jamstvo3 godine
Moglo bi Vas zanimati
Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun