Štapovi za nordijsko hodanje

Timago
Broj narudžbi  (767)
SKU
C004BL
Dostupno: 54 komada
Par štapova za nordijsko hodanje izrađenih od posebno odabranih materijala koji apsorbiraju udarce uzrokovane udarcima štapova o tlo.
-20%
Posebna cijena 28,00€
Štedite 7,00€
Akcija završava 31.05.2024.
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 35,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Par štapova za nordijsko hodanje izrađenih od posebno odabranih materijala koji apsorbiraju udarce uzrokovane udarcima štapova o tlo.

Nordijski štapovi izrađeni su od posebno odabranih materijala koji apsorbiraju udarce uzrokovane udarcima štapova o tlo. Ovi lagani štapovi imaju izmjenjive vrhove za različite vrste površina. Olakšavaju lokomotornu aktivnost i poboljšavaju osjećaj sigurnosti.

Nordijsko hodanje je noviji oblik tjelesne aktivnosti nastao u Finskoj kao ljetna zamjena za skijaško trčanje. Može se provoditi na većini terena, a u kombinaciji s prirodom i svježim zrakom izuzetno pogoduje našem zdravlju. Zbog sličnosti s normalnim hodom čini se prilično lako i jednostavno za izvođenje, no zahtijeva određeno vrijeme potrebno za učenje i svladavanje osnovne tehnike. Nordijsko hodanje je dinamičnije od uobičajenog marširanja. Jača mišiće cijelog tijela, oslobađa zglobove koljena, jača mišiće leđa, opušta mišiće ramenog pojasa, ispravlja držanje, smanjuje bolove i opterećenje na zglobovima kuka, koljena, skočnog zgloba, stopala, ublažava bolove u leđima, pomaže u mršavljenju, poboljšava tjelesnu učinkovitost, jača srce i smanjuje prekomjerni krvni tlak. Ova se aktivnost preporučuje svima bez obzira na dob i kondiciju.

Karakteristike proizvoda

 • 2 štapa u pakovanju
 • moderan dizajn
 • izrađen od aluminija
 • plastične-plutaste ručke s gumenim elementima
 • visokokvalitetni materijal
 • sustav protiv apsorpcije udaraca
 • podešavanje u 3 faze
 • rezervni vrhovi
 • torbica

VIDEO: intro - nordijsko hodanje

VIDEO: kako pravilno namjestiti visinu štapa?

Kako pravilno namjestiti visinu štapa?

Što učiniti ako se štap ne da stegnuti

Kao prvo moramo objasniti razlog zbog čega se dogodi da se štap ne da stegnuti. Razlog je jednostavan - kod postupka stezanja vrtili ste u suprotnu stranu, tj. otpuštali vijak. Kod toga dolazi da plastični dio koji otpušta i steže štap zaglavi na donjoj strani vijka. Kako biste oslobodili taj plastični dio odvojite dva dijela štapa koji se ne daju zategnuti (obično se ovo dogodi u srednjem dijelu štapa koji služi za namještanje visine). Kada ste ih odvojili na vrhu donjeg dijela nalazi se feder i vijak na čijem vrhu je matica, a prije nje crni plastični valjkasti dio. Taj crni plastični dio sastoji se od dva dijela. Pažljivo odstranite vanjski dio plastike da biste došli do plastičnog vijka koji rasteže ovaj vanjski dio koji služi kao kočnica.

 • Namještanje visine: 65 do 135 cm
 • Težina: 0,3 kg

Namještanje visine štapa

Pri namještanju visine štapa treba se koristiti formulom vaša visina x 0,66.

Visina (cm) Približna visina štapa (cm)
145 do 151 100
152 do 158 105
159 do 165 110
166 do 172 115
173 do 179 120
180 do 186 125
187 do 193 130
194 do 200 135
201 do 207 140

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun