Oksimetar za intenzivnu uporabu MD300M

ChoiceMMed
Broj narudžbi  (74)
SKU
MD300M
Oksimetar za intenzivnu uporabu je prijenosan, kompaktan i pouzdan pulsni oksimetar, jednostavan za korištenje zbog intuitivnog upravljačkog sučelja i lakoće rukovanja.
147,00€
Trenutno nije dostupno

Primite obavijest kada proizvod postane dostupan!

Oksimetar za intenzivnu uporabu je prijenosan, kompaktan i pouzdan pulsni oksimetar, jednostavan za korištenje zbog intuitivnog upravljačkog sučelja i lakoće rukovanja.

Pulsni oksimetar je vrlo važan uređaj za provjeru razine zasićenosti kisika u krvi (SpO2) i brzine otkucaja srca. Kao prijenosan, kompaktan, jednostavan, pouzdan i izdržljiv uređaj za mjerenje, ručni pulsni oximeter MD300M može uvelike poboljšati njegu pacijenata. Ovaj uređaj je prepun značajki, no istodobno je vrlo jednostavan za korištenje putem intuitivnog upravljačkog sučelja. Veliki ugrađeni zaslon omogućuje pregled rezultata i prosječnih vrijednosti SpO2 i PR. Grafikoni na zaslonu su jednostavni i jasno prikazani. Savršeno će odgovarati kliničkoj okolini, bolničkoj uporabi, medicinskim odjelima za prvu pomoć ili ozbiljnom upotrebom u kući.

BRZO MJERENJE I OČITANJE REZULTATA

Nakon postavljanja sonde na prst, uređaju je potrebno svega par sekundi da očita razinu SpO2 te puls. Metoda kojom se oksimetar koristi je dobivena pomoću Lambert-Beer tehnike mjerenja apsorpcije spektra u reduktivnom hemoglobinu (RHb) i oksihemoglobinu (HbO2).

VELIK, PREGLEDAN ZASLON

Velik i pregledan zaslon (2,8") omogućuje lakše i preglednije očitavanje rezultata. Na zaslonu se prikazuju SpO2, puls, PI, jasno navedeni velikim brojkama, te stupac koji vizualno prikazuje intenzitet kucanja srca, kao i grafikon očitanja mjerenja SpO2. Na zaslonu se također jasno prikazuju obavijesti o sondi te ostale informacije o alarmu. Sučelje se može postaviti na jedan od osam ponuđenih svjetskih jezika.

IDEALAN ZA KLINIČKU UPORABU

Iako je uređaj namijenjen za kliničku uporabu, njime se veoma lako rukuje zbog intuitivnog sučelja i jasnog prikaza rezultata, a može spremiti do 127 različitih unosa za različite pacijente kroz period od 72 sata, čija se očitanja pohranjuju izravno na uređaj. Uređaj dolazi sa sondom za odrasle, no moguće je zasebno naručiti i sonde za djecu i novorođenčad.

FUNKCIJA ALARMA

Vizualna i zvučna funkcija alarma se može namjestiti preko sučelja, postavljanjem gornjih i donjih pragova, pri čemu se alarm oglašava pri previsokim i preniskim očitanjima. Uz funkciju alarma, uređaj ima i funkciju mjerenja s vremenskim odmakom, omogućujući tako mjerenje u unaprijed zadanom periodu nakon čega se uređaj automatski isključuje.

MOGUĆNOST PRIJENOSA PODATAKA NA RAČUNALO

Podatke zabilježene uređajem moguće je prenijeti na računalo putem USB povezivanja. USB kabel za povezivanje na računalo, instalacijski CD te upute za povezivanje s računalom dolaze s uređajem.

RAČUNALNA ANALIZA I PREGLED PODATAKA

Instalacijski CD s programom za analizu i pregled podataka dolazi s uređajem u pakovanju. Pomoću programa je moguće prenositi, analizirati, pregledavati i ispisivati očitanja za svakog pojedinog pacijenta. Podaci su označeni vremenom i datumom, što olakšava bolji i detaljniji pregled. Program omogućuje pohranjivanje podataka za daljnju analizu u različitim računalnim formatima.

KLINIČKI CERTIFICIRAN

Uređaj je napravljen i testiran u skladu s ISO14971:2000, EN60601-1-4: 1996, sukladno s internacionalnim EMC standardima elektroničkih medicinskih uređaja IEC60601-1-2. Uređaj dolazi unaprijed kalibriran.

UKLJUČENA OPREMA

 • 3 AA alkalne baterije
 • Upute za korištenje
 • Sonda za odrasle*
 • USB kabel za spajanje

MJERENJE SpO2 i PULSA

Što je SpO2?

SpO2 predstavlja zasićenost perifernih kapilara kisikom, odnosno procjenu količine kisika u krvi izraženu postotkom hemoglobina koji sadrže kisik u odnosu na sveukupnu količinu hemoglobina u krvi. Normalne vrijednosti SpO2 variraju između 95 i 100%, a za mjerenje SpO2 se koriste oksimetrijski uređaji, odnosno pulsni oksimetri.

Što je puls?

Puls je definiran kao ritmička ekspanzija i relaksacija perifernih arterija, nastao kao posljedica prijenosa tlačnog vala. Izražavamo ga kao broj otkucaja u minuti, odnosno beats per minute na engleskom jeziku (bpm).

Što su pulsni oksimetri?

Pulsni oksimetri su uređaji koji se koriste za mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Mjerenje se vrši tako da se sonda spojena na uređaj pričvrsti na vrh prsta. Mjerenje se odvija tako da sonda emitira crveno i infracrveno zračenje kroz nokat. Hemoglobin s više kisika na sebi apsorbira više infracrvenog svjetla od onog koji ga ima manje. Pulsni oksimetri se često koriste u bolnicama, naročito u jedinicama intenzivnog liječenja u slučajevima gdje prilikom zatajenja disanja dolazi do pada vrijednosti SpO2.

UPUTE I INSTRUKCIJE

Upute za korištenje uređaja
Upute za program za analizu i pregled podataka na računalu.

U paketu je uključena sonda za odrasle. Ukoliko želite kupiti sondu za bebe ili djecu, ili rezervnu sondu za odrasle pogledajte ovdje.

VIDEO: intro - profesionalni oksimetar MD300M
VIDEO: za što se sve koristi oksimetar?
 • dimenzije (Š, V, D): 6 x 3 x12,5 cm
 • težina: 120 g

Detaljne karakteristike:

 • raspon mjerenja SPO2: 70 do 100%
 • gradacija (SpO2): 1%
 • preciznost mjerenja (SpO2): 70 do 100%: ±3%, 0 do 69%: nije navedeno
 • raspon mjerenja (puls): 30 do 235 otkucaja u minuti
 • gradacija (puls): 1 bpm
 • preciznost mjerenja (puls): ± 2 bmp ili ± 2%
 • zaslon: 2.8" TFT ekran
 • parametri sučelja: SpO2, Puls, grafičko očitanje pulsa, PI (pletizmogram)
 • prijenos podataka: USB
 • napajanje: 3 x AA alkalne baterije
Detalji
Jamstvo2 godine
EAN01819002001125

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun