Moćni pročišćivač i ionizator zraka

Momert®
Broj narudžbi  (275)
SKU
MM1820
Dostupno: 29 komada
Pročišćivač i ionizator zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra i HEPA filtra uklanja nečistoće iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka, a UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.
-10%
Posebna cijena 112,50€
Štedite 12,50€
Akcija završava 31.07.2024.
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 125,00€
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Pročišćivač i ionizator zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra i HEPA filtra uklanja nečistoće iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka, a UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.

Pročišćivač zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra s aktivnim ugljenom i HEPA filtra sposoban je zarobiti visok postotak alergena i nadražujućih tvari iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka u vašem prostoru. Ovaj uređaj obično koriste i osobe koje pate od alergija, astmatičari. Također se koristi za smanjenje ili uklanjanje duhanskog dima. UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.

NAPOMENA: Prije prve uporabe izvadite filter iz zaštitne vrećice kako je navedeno na naljepnici na uređaju i u uputstvima.

Djeluju li pročišćivači zraka?

Prvo pitanje koje ljudi postavljaju razumljivo je djeluju li pročišćivači zraka? Prije nego što uđemo u detalje, bitno je da znate da sam pročišćivač zraka nije dostatno rješenje za probleme s alergijama ili zagađivačima u zatvorenim prostorima. Treba ga koristiti usporedo s redovitim čišćenjem, usisavanjem, brisanjem, dezinfekcijom, itsl.

Dok klasični ionizatori - vrsta pročišćivača zraka - nisu učinkoviti, jer jednostavno čine da se čestice iz zraka prilijepe za zidove ili padnu na pod, uređaj koji koristi HEPA filtar, koji je filtar visoke učinkovitosti će te čestice zarobiti u sebi.

Pročišćivač zraka

Kako rade HEPA filteri i što su oni uopće?

HEPA je skraćenica od engleskog High-Efficiency Particulate Air. HEPA filter je vrsta mehaničkog filtra zraka; djeluje forsirajući zrak kroz finu mrežicu koja hvata štetne čestice poput peluda, peruti kućnih ljubimaca, grinja i duhanskog dima. HEPA filtri postoje već desetljećima, a da bi ih mogli klasificirati kao istinske HEPA moraju uklanjati više od 99,9 % čestica većih od 3 mikrona (0,003 mm). Za usporedbu, većina istraživanja je sugerirala da je prosječna veličina čestice kućne prašine od 5 mikrona na više, dok su spore plijesni i pelud najčešće veće od 10 mikrona. Dokazano je da duhanski dim i ostale čestice mirisa dolaze u veličinama s obje strane praga od 3 mikrona, no za te čestice postoji poseban filtar koji se koristi u kombinaciji s HEPA filtrima: filter s aktivnim ugljenom. Virusi imaju veličinu od 0,004 do 0,1 mikrona što je otprilike 100 puta manje od bakterija.

Što su filteri sa aktivnim ugljenom i kako oni rade?

Ugljično filtriranje je metoda filtriranja koja koristi sloj aktivnog ugljena za uklanjanje nečistoća iz zraka. Filtriranje aktivnim ugljikom djeluje adsorpcijom, pri čemu su zagađivači u zraku koji tretiramo zarobljeni u strukturi pora ugljičnog supstrata. Supstrat je izrađen od mnoštva ugljikovih granula, od kojih je svaka porozna u kojima se nečistoće u zraku zarobljavaju. Učinkovitost ugljičnog filtra ne ovisi samo o veličini njegovih čestica, već i o brzini protoka zraka kroz filter. Na primjer, ako je dozvoljeno zraku da kroz filter protječe sporije, onečišćenja će filtrirajućem mediju biti izložena duže vrijeme, što će rezultirati čišćim zrakom. Filteri sa aktivnim ugljenom su vrlo učinkoviti u čišćenju zraka i osim što hvataju čestice prašine oni također upijaju pare, duhanski dim i neugodne mirise.

Kako djeluju i što su UV pročistači i ionizatori zraka?

UV pročišćivači zraka dizajnirani su da koriste kratkovalnu ultraljubičastu svjetlost (UV-C svjetlo) za deaktiviranje patogena i mikroorganizama u zraku poput klica, virusa, bakterija i gljivica (npr. toksina plijesni). Imaju isti konačni cilj svih pročišćivača zraka: smanjiti onečišćenje zraka u zatvorenom. Kako zrak prolazi kroz uređaj, on prolazi UV lampe, koje izravno pokušavaju dezinficirati zrak germicidnim zračenjem. Ultraljubičasto svjetlo bombardira mikroorganizme oko UV lampe i oštećuje njihov DNK koji im je potreban za život. Iskustva Jedan od kupaca močnog pročišćivača zraka povratno nam se javio kako se kao kronični pušač ugodno iznenadio u kojoj mjeri se neugodan miris dima cigarete u njegovom stanu smanjio nakon paljenja uređaja.
UV-C svjetlo također negatiovno ionizira zrak.

Koja je korist od pročišćivača zraka?

Pročišćivač zraka može učinkovito pročišćavati zrak u zatvorenom prostoru uklanjanjem štetnih zagađivača, poput prašine, peludi, dima, mirisa, spora plijesni i prhuti ukućana i kućnih ljubimaca što je posebno važno za trudnice i novorođenčad. Svjež i čist zrak također nam može smiriti živce i pružiti bolji odmor.

  • dimenzije (Š, V, D):18 x 37 x 18 cm
  • težina: 2770 g

Detaljne karakteristike:

  • kapacitet: 125 m3/h
  • površina pokrivanja: 10 - 15 m2
  • filter: HEPA i aktivni ugljen
  • razina buke: 32 - 60 dB
  • napon: 220 - 240 V ~ 50 - 60 Hz
  • snaga: 45 W
  • 4 postavke brzine
  • 3 timer programa (2, 4, 8 sati)
Detalji
Jamstvo2 godine
EAN59973075182062

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun