medicaldirect.hr
Pročišćivač zraka
Momert logo
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka

Moćni pročišćivač i ionizator zraka

Besplatna dostava
5
128 Narudžbi
1 Recenzija
Pročišćivač i ionizator zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra i HEPA filtra uklanja nečistoće iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka.
UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.
Povoljna cijena i besplatna dostava za 1 do 2 radna dana u cijeloj Hrvatskoj.
SKU MM1820
Proizvođač Momert®
Jamstvo 2 godine
EAN 59973075182062
800,00 kn
Dostupno

Komada na skladištu 4

Detalji

Pročišćivač zraka

Pročišćivač i ionizator zraka

Pročišćivač zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra i HEPA filtra sposoban je zarobiti visok postotak alergena i nadražujućih tvari iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka. Ovaj uređaj obično koriste i osobe koje pate od alergija, astmatičari. Također se koristi za smanjenje ili uklanjanje duhanskog dima.
UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.

Djeluju li pročišćivači zraka?

Prvo pitanje koje ljudi postavljaju razumljivo je djeluju li pročišćivači zraka? Prije nego što uđemo u detalje, bitno je da znate da sam pročišćivač zraka nije dostatno rješenje za probleme s alergijama ili zagađivačima u zatvorenim prostorima. Treba ga koristiti usporedo s redovitim čišćenjem, prašenjem, brisanjem, dezinfekcijom, itsl.

Dok klasični ionizatori - vrsta pročišćivača zraka - nisu učinkoviti, jer jednostavno čine da se čestice iz zraka prilijepe za zidove ili padnu na pod, uređaj koji koristi HEPA filtar, koji je filtar visoke učinkovitosti će te čestice zarobiti u sebi.

HEPA filtri postoje već desetljećima, a da bi ih mogli klasificirati kao istinske HEPA moraju uklanjati više od 99,9% čestica većih od 3 mikrona. Za usporedbu, većina je istraživanja sugerirala da je prosječna veličina čestice kućne prašine od 5 mikrona na više, dok su spore plijesni i pelud veće od 10 mikrona. Dokazano je da duhanski dim i ostale čestice mirisa dolaze u veličinama s obje strane praga od 3 mikrona, no za te čestice postoji poseban filtar koji se koristi u kombinaciji s HEPA filtrima: filter s aktivnim ugljenom.

Pročišćivač zraka

Kako rade HEPA filteri i što su oni uopće?

HEPA je skraćenica od engleskog High-Efficiency Particulate Air. HEPA filter je vrsta mehaničkog filtra zraka; djeluje forsirajući zrak kroz finu mrežicu koja hvata štetne čestice poput peluda, peruti kućnih ljubimaca, grinja i duhanskog dima. HEPA filtri postoje već desetljećima, a da bi ih mogli klasificirati kao istinske HEPA moraju uklanjati više od 99,9 % čestica većih od 3 mikrona (0,003 mm). Za usporedbu, većina istraživanja je sugerirala da je prosječna veličina čestice kućne prašine od 5 mikrona na više, dok su spore plijesni i pelud najčešće veće od 10 mikrona. Dokazano je da duhanski dim i ostale čestice mirisa dolaze u veličinama s obje strane praga od 3 mikrona, no za te čestice postoji poseban filtar koji se koristi u kombinaciji s HEPA filtrima: filter s aktivnim ugljenom. Virusi imaju veličinu od 0,004 do 0,1 mikrona što je otprilike 100 puta manje od bakterija.

Što su filteri sa aktivnim ugljenom i kako oni rade?

Ugljično filtriranje je metoda filtriranja koja koristi sloj aktivnog ugljena za uklanjanje nečistoća iz zraka. Filtriranje aktivnim ugljikom djeluje adsorpcijom, pri čemu su zagađivači u zraku koji tretiramo zarobljeni u strukturi pora ugljičnog supstrata. Supstrat je izrađen od mnoštva ugljikovih granula, od kojih je svaka porozna u kojima se nečistoće u zraku zarobljavaju. Učinkovitost ugljičnog filtra ne ovisi samo o veličini njegovih čestica, već i o brzini protoka zraka kroz filter. Na primjer, ako je dozvoljeno zraku da kroz filter protječe sporije, onečišćenja će filtrirajućem mediju biti izložena duže vrijeme, što će rezultirati čišćim zrakom. Filteri sa aktivnim ugljenom su vrlo učinkoviti u čišćenju zraka i osim što hvataju čestice prašine oni također upijaju pare, duhanski dim i neugodne mirise.

Kako djeluju i što su UV pročistači i ionizatori zraka?

UV pročišćivači zraka dizajnirani su da koriste kratkovalnu ultraljubičastu svjetlost (UV-C svjetlo) za deaktiviranje patogena i mikroorganizama u zraku poput klica, virusa, bakterija i gljivica (npr. toksina plijesni). Imaju isti konačni cilj svih pročišćivača zraka: smanjiti onečišćenje zraka u zatvorenom. Kako zrak prolazi kroz uređaj, on prolazi UV lampe, koje izravno pokušavaju dezinficirati zrak germicidnim zračenjem. Ultraljubičasto svjetlo bombardira mikroorganizme oko UV lampe i oštećuje njihov DNK koji im je potreban za život. Iskustva Jedan od kupaca močnog pročišćivača zraka povratno nam se javio kako se kao kronični pušač ugodno iznenadio u kojoj mjeri se neugodan miris dima cigarete u njegovom stanu smanjio nakon paljenja uređaja.
UV-C svjetlo također negatiovno ionizira zrak.

Koja je korist od pročišćivača zraka?

Pročišćivač zraka može učinkovito pročišćavati zrak u zatvorenom prostoru uklanjanjem štetnih zagađivača, poput prašine, peludi, dima, mirisa, spora plijesni i prhuti ukućana i kućnih ljubimaca što je posebno važno za trudnice i novorođenčad. Svjež i čist zrak također nam može smiriti živce i pružiti bolji odmor.

Tehničke karakteristike

 • 4 postavke brzine
 • 3 timer programa (2, 4, 8 sati)
 • Kapacitet: 125 m3/h
 • Površina pokrivanja: 10 - 15 m2
 • Filter s aktivnim ugljenom
 • Razina buke: 32 - 60 dB
 • Napon: 220 - 240 V ~ 50 - 60 Hz
 • Snaga: 45 W
 • Dimenzije: visina 37cm, dubina 18cm i širina 18cm

Mišljenja korisnika

· 4.5.2020.
Kvalitetniji zrak je jednak kvalitetnijem načinu života. Obzirom na iznimno zadovoljstvo sa prvotno kupljenim pročišćavačem zraka, naknadno sam kupila još jedan kao poklon osobi koja je pušač te nikada do sada nije uspjela prostore gdje boravi održati svježim, ugodnim i bez zaostalog mirisa dima cigareta dok nije krenula s uporabom pročišćivača. Nadalje, obzirom na cjelokupnu situaciju sa Korona virusom dobro je znati da pročišćava viruse i bakterije, koristi UV-C sto nemaju svi pročišćivači na tržištu. Na kraju želim iznimno pohvaliti ljubaznu podršku prilikom kupnje, gospodin i gospođa iznimno profesionalni i pristupačni. Svakako preporučujem, ako imate mogućnosti priuštite si ovaj uređaj za lijepši i kvalitetniji život vas i vaših ukućana.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Moćni pročišćivač i ionizator zraka

Još Vas može zanimati

Žabica oksimetar za djecu

Pulsni oksimetar za djecu

357,00 kn -15% 303,45 kn
Besplatna dostava
5
4 Recenzije
230 Narudžbi
Komada na skladištu 237
Tlakomjer na zapešće

Tlakomjer na zapešće

300,00 kn -25% 225,00 kn
Besplatna dostava
4.8
5 Recenzija
547 Narudžbi
Komada na skladištu 897
Pulsni oksimetar

Pulsni oksimetar

357,00 kn -25% 267,75 kn
Besplatna dostava
5
81 Recenzija
4725 Narudžbi
Komada na skladištu 1,791
Digitalna kuhinjska vaga

Nutricionistička vaga za analizu namirnica

240,00 kn -20% 192,00 kn
Besplatna dostava
5
4 Recenzije
297 Narudžbi
Komada na skladištu 20
Koncetrator kisika Yuwell YU 300

Koncentrator kisika za osobnu uporabu

5.250,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
47 Narudžbi
Komada na skladištu 3
Yuwell TENS s punjivom baterijom

Yuwell TENS i elektromasažer s punjivom baterijom

550,00 kn -30% 385,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
58 Narudžbi
Komada na skladištu 40
Zidni beskontaktni toplomjer za čelo

Automatski zidni beskontaktni toplomjer

650,00 kn
Besplatna dostava
5
13 Narudžbi
Komada na skladištu 3
Alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper®

Alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper®

600,00 kn -10% 540,00 kn
Besplatna dostava
5
106 Narudžbi
Komada na skladištu 55
Yuwell YT-1 beskontaktni toplomjer

Beskontaktni infracrveni toplomjer za čelo

440,00 kn -20% 352,00 kn
Besplatna dostava
3.9
10 Recenzija
402 Narudžbe
Komada na skladištu 78
Digitalna vaga za bebe

Digitalna vaga za bebe

420,00 kn -10% 378,00 kn
Besplatna dostava
5
3 Recenzije
111 Narudžba
Komada na skladištu 10
Bešumni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

Bešumni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

525,00 kn -10% 472,50 kn
Besplatna dostava
4.8
34 Recenzije
1090 Narudžbi
Komada na skladištu 120

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
 • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
 • pon - pet: 08:00 - 16:00
 • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2022 © Medical Direct d.o.o.