medicaldirect.hr
Pročišćivač zraka
Momert logo
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka
Pročišćivač zraka

Moćni pročišćivač zraka

Besplatna dostava
5
64 Narudžbe
2 Recenzije
Pročišćivač zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra i HEPA filtra uklanja nečistoće iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka.
UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.
SKU MM1820
Proizvođač Momert®
Jamstvo 2 godine
EAN 59973075182062
800,00 kn
Dostupno

Komada na skladištu 10

Detalji

Pročišćivač zraka

Pročišćivač zraka

Pročišćivač zraka ili uređaj za čišćenje zraka uz pomoć filtra i HEPA filtra sposoban je zarobiti visok postotak alergena i nadražujućih tvari iz zraka u prostoriji kako bi poboljšao kvalitetu zraka. Ovaj uređaj obično koriste i osobe koje pate od alergija, astmatičari. Također se koristi za smanjenje ili uklanjanje duhanskog dima.
UV-C lampa ubija viruse i bakterije i ionizira zrak.

Djeluju li pročišćivači zraka?

Prvo pitanje koje ljudi postavljaju razumljivo je djeluju li pročišćivači zraka? Prije nego što uđemo u detalje, bitno je da znate da sam pročišćivač zraka nije dostatno rješenje za probleme s alergijama ili zagađivačima u zatvorenim prostorima. Treba ga koristiti usporedo s redovitim čišćenjem, prašenjem, brisanjem, dezinfekcijom, itsl.

Dok klasični ionizatori - vrsta pročišćivača zraka - nisu učinkoviti, jer jednostavno čine da se čestice iz zraka prilijepe za zidove ili padnu na pod, uređaj koji koristi HEPA filtar, koji je filtar visoke učinkovitosti će te čestice zarobiti u sebi.

HEPA filtri postoje već desetljećima, a da bi ih mogli klasificirati kao istinske HEPA moraju uklanjati više od 99,9% čestica većih od 3 mikrona. Za usporedbu, većina je istraživanja sugerirala da je prosječna veličina čestice kućne prašine od 5 mikrona na više, dok su spore plijesni i pelud veće od 10 mikrona. Dokazano je da duhanski dim i ostale čestice mirisa dolaze u veličinama s obje strane praga od 3 mikrona, no za te čestice postoji poseban filtar koji se koristi u kombinaciji s HEPA filtrima: filter s aktivnim ugljenom.

Pročišćivač zraka

Kako rade HEPA filteri i što su oni uopće?

HEPA je skraćenica od engleskog High-Efficiency Particulate Air. HEPA filter je vrsta mehaničkog filtra zraka; djeluje forsirajući zrak kroz finu mrežicu koja hvata štetne čestice poput peluda, peruti kućnih ljubimaca, grinja i duhanskog dima. HEPA filtri postoje već desetljećima, a da bi ih mogli klasificirati kao istinske HEPA moraju uklanjati više od 99,9 % čestica većih od 3 mikrona (0,003 mm). Za usporedbu, većina istraživanja je sugerirala da je prosječna veličina čestice kućne prašine od 5 mikrona na više, dok su spore plijesni i pelud najčešće veće od 10 mikrona. Dokazano je da duhanski dim i ostale čestice mirisa dolaze u veličinama s obje strane praga od 3 mikrona, no za te čestice postoji poseban filtar koji se koristi u kombinaciji s HEPA filtrima: filter s aktivnim ugljenom. Virusi imaju veličinu od 0,004 do 0,1 mikrona što je otprilike 100 puta manje od bakterija.

Što su filteri sa aktivnim ugljenom i kako oni rade?

Ugljično filtriranje je metoda filtriranja koja koristi sloj aktivnog ugljena za uklanjanje nečistoća iz zraka. Filtriranje aktivnim ugljikom djeluje adsorpcijom, pri čemu su zagađivači u zraku koji tretiramo zarobljeni u strukturi pora ugljičnog supstrata. Supstrat je izrađen od mnoštva ugljikovih granula, od kojih je svaka porozna u kojima se nečistoće u zraku zarobljavaju. Učinkovitost ugljičnog filtra ne ovisi samo o veličini njegovih čestica, već i o brzini protoka zraka kroz filter. Na primjer, ako je dozvoljeno zraku da kroz filter protječe sporije, onečišćenja će filtrirajućem mediju biti izložena duže vrijeme, što će rezultirati čišćim zrakom. Filteri sa aktivnim ugljenom su vrlo učinkoviti u čišćenju zraka i osim što hvataju čestice prašine oni također upijaju pare, duhanski dim i neugodne mirise.

Kako djeluju i što su UV pročistači i ionizatori zraka?

UV pročišćivači zraka dizajnirani su da koriste kratkovalnu ultraljubičastu svjetlost (UV-C svjetlo) za deaktiviranje patogena i mikroorganizama u zraku poput klica, virusa, bakterija i gljivica (npr. toksina plijesni). Imaju isti konačni cilj svih pročišćivača zraka: smanjiti onečišćenje zraka u zatvorenom. Kako zrak prolazi kroz uređaj, on prolazi UV lampe, koje izravno pokušavaju dezinficirati zrak germicidnim zračenjem. Ultraljubičasto svjetlo bombardira mikroorganizme oko UV lampe i oštećuje njihov DNK koji im je potreban za život. Iskustva Jedan od kupaca močnog pročišćivača zraka povratno nam se javio kako se kao kronični pušač ugodno iznenadio u kojoj mjeri se neugodan miris dima cigarete u njegovom stanu smanjio nakon paljenja uređaja.
UV-C svjetlo također negatiovno ionizira zrak.

Koja je korist od pročišćivača zraka?

Pročišćivač zraka može učinkovito pročišćavati zrak u zatvorenom prostoru uklanjanjem štetnih zagađivača, poput prašine, peludi, dima, mirisa, spora plijesni i prhuti ukućana i kućnih ljubimaca što je posebno važno za trudnice i novorođenčad. Svjež i čist zrak također nam može smiriti živce i pružiti bolji odmor.

Tehničke karakteristike

 • 4 postavke brzine
 • 3 timer programa (2, 4, 8 sati)
 • Kapacitet: 125 m3/h
 • Površina pokrivanja: 10 - 15 m2
 • Filter s aktivnim ugljenom
 • Razina buke: 32 - 60 dB
 • Napon: 220 - 240 V ~ 50 - 60 Hz
 • Snaga: 45 W

Mišljenja korisnika

· 4.5.2020.
Kvalitetniji zrak je jednak kvalitetnijem načinu života. Obzirom na iznimno zadovoljstvo sa prvotno kupljenim pročišćavačem zraka, naknadno sam kupila još jedan kao poklon osobi koja je pušač te nikada do sada nije uspjela prostore gdje boravi održati svježim, ugodnim i bez zaostalog mirisa dima cigareta dok nije krenula s uporabom pročišćivača. Nadalje, obzirom na cjelokupnu situaciju sa Korona virusom dobro je znati da pročišćava viruse i bakterije, koristi UV-C sto nemaju svi pročišćivači na tržištu. Na kraju želim iznimno pohvaliti ljubaznu podršku prilikom kupnje, gospodin i gospođa iznimno profesionalni i pristupačni. Svakako preporučujem, ako imate mogućnosti priuštite si ovaj uređaj za lijepši i kvalitetniji život vas i vaših ukućana.
Poštovani · 14.3.2020.
U ponedeljak sam dobio poručeni pročišćivač zraka i odmah ga uključio. Notorni sam pusač, a u ovo hladno vrijeme prozori se slabo otvaraju pa je dima bilo u izobilju. Nakon uključivanja uređaja dima je bilo vidljivo manje, a kada smo napuštali stan a ostavljali uređaj da radi pri povratku smo uočili da dima nema. Slijedom toga uvjereni smo da i sve ostalo iz opisa odgovara istini. Uređaj od prvog trenutka pokazujemo i preporučujemo susjedima i prijateljima, naročito onima sa malom djecom i kroničnim bolesnicima i sigurno će vam se neko od njih uskoro obratiti.
Hvala Vam na dobrom uređaju.
S poštovanjem
Zoran Cvetanović
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Moćni pročišćivač zraka

Još Vas može zanimati

Žabica oksimetar za djecu

Pulsni oksimetar za djecu

357,00 kn -20% 285,60 kn
Besplatna dostava
5
2 Recenzije
90 Narudžbi
Komada na skladištu 196
Pulsni oksimetar

Pulsni oksimetar

357,00 kn -20% 285,60 kn
Besplatna dostava
5
62 Recenzije
3037 Narudžbi
Komada na skladištu 1,981
Beskontaktni infracrveni toplomjer za čelo

Beskontaktni infracrveni toplomjer za čelo

490,00 kn -30% 343,00 kn
Besplatna dostava
4.3
14 Recenzija
314 Narudžbe
Komada na skladištu 146
Yuwell TENS s punjivom baterijom

Yuwell TENS i elektromasažer s punjivom baterijom

550,00 kn -20% 440,00 kn
Besplatna dostava
5
21 Narudžba
Komada na skladištu 86
Alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper®

Alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper®

600,00 kn -10% 540,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
53 Narudžbe
Komada na skladištu 35
Zidni beskontaktni toplomjer za čelo

Automatski zidni beskontaktni toplomjer

850,00 kn -30% 595,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
9 Narudžbi
Komada na skladištu 69
Bešumni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

Bešumni inhalator na baterije za bebe, djecu i odrasle

483,00 kn -10% 434,70 kn
Besplatna dostava
5
13 Recenzija
234 Narudžbe
Komada na skladištu 100

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
 • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
 • pon - pet: 08:00 - 16:00
 • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2021 © Medical Direct d.o.o.