medicaldirect.hr
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle
Yuwell logo
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle

Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle

Besplatna dostava
5
117 Narudžbi
4 Recenzije
Pouzdan inhalator za bebe, djecu i odrasle vrhunske kvalitete.
Povoljna cijena i besplatna dostava u cijeloj Hrvatskoj za 1 do 2 radna dana.
SKU 403M
Proizvođač Yuwell
Jamstvo 3 godine
441,00 kn -15% 374,85 kn
Dostupno

Komada na skladištu 1

Detalji

Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle

Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle

Inhalator 403M nova je vrsta kompresijskog inhalatora za raspršivanje tekućina za medicinsku uporabu. Uređaj je prenosiv, kompaktan, jednostavan za rukovanje i nošenje. Radi s prekidima: 30 minuta rada i 30 minuta pauze.

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.
Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi mogu se dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

Pogledajte i proučite detaljnije naš kompresorski inhalator za kućnu uporabu. Nova generacija proizvoda s pouzdanim kompresorom i novo dizajniranom čašicom za lijekove. U pakiranje su uključeni zračno crijevo, zračni filteri, priučnik za uporabu, maske za odrasle i djecu te pribor za inhalaciju i usnik.

Kako koristiti Yuwell inhalator?

Uz pravilno održavanje i upotrebu, ovaj će Vam inhalator godinama pružati pouzdanu terapiju. Uređaj radi na standardno AC napajanje. Terapija je brza, sigurna i ugodna, što čini ovaj inhalator idealnim za upotrebu u svakoj životnoj dobi. Preporučamo Vam da koristite inhalator uz nadzor ovlaštenog liječnika i/ili respiratornog terapeuta kako biste se osjećali ugodno i samopouzdano, znajući da primate najučinkovitiju inhalacijsku terapiju za Vaš respiratorni problem.

Korištenje i održavanje

Priprema inhalatora za upotrebu

1. Otvorite poklopac.
2. Dodajte ispravnu količinu propisanih lijekova u čašicu.
Oprez: Posavjetujte se s liječnicima prije inhaliranja lijekova. U šalicu za lijek ulijte točnu količinu lijeka i ne prelazite maksimum. Mjerilo na šalici za lijekove je referenca. Molimo koristite skalu na štrcaljki ili bočici lijeka za precizno mjerenje. Nakon dodavanja lijeka u čašicu, pravilno postavite čašicu i pazite da vam se lijek ne prolije.
3. Zatvorite poklopac i spojite usnik ili masku.
4. Okrenite prekidač napajanja u položaj isključeno (“O”).
5. Priključite AC adapter na glavnu jedinicu.
6. Priključite adapter u utičnicu
Oprez: Provjerite je li utikač ispravljača za struju do kraja umetnut u utičnicu dok se koristi. Nemojte mokrim rukama uključivati ili isključivati adapter za izmjeničnu struju u električnu utičnicu. Molimo koristite držač prilikom privremenog stavljanja čašice s lijekovima.

Koraci

1. Okrenite prekidač napajanja u položaj (-)
2. Kada se uređaj upali, spojite cijev na priključak uređaja i čašicu za lijek.
1) Spojite jedan kraj na konektor uređaja.
2) Drugi kraj spojite na priključak čaše za lijek.
Oprez: Provjerite je li zračna cijev čvrsto povezana s glavnom jedinicom i čašicom za lijekove.
3. Držite čašicu za liječenje.
Oprez: Pri raspršivanju držite usnik u ustima i zatvorite usta. Nemojte naginjati čašicu tako da je kut kompleta veći od 45 stupnjeva. Lijek može isteći u usta, a raspršivanje neučinkovito. Ako postoji nešto neobično pri korištenju, odmah ga prestanite koristiti. Tijekom raspršivanja provjerite ima li vidljivog ispuštanja aerosola iz čaše s lijekom. U slučaju nepravilnog prskanja, molimo vas da odmah zaustavite liječenje. Obavezno obrišite lice nakon upotrebe maske za raspršivanje i ne dopustite da lijek ostane na licu. Okretanjem poklopca možete pravilno prilagoditi količinu aerosola.
4. Nakon tretmana, okrenite prekidač napajanja u položaj isključeno (O).
5. Odspojite čašicu iz zračne cijevi.
6. Provjerite zračnu cijev. U zračnoj cijevi ne smije ostati kondenzacija ili vlaga.
7. Odvojite zračnu cijev.
8. Odspojite adapter iz električne utičnice.
Oprez: Nemojte snažno povlačiti kabel za napajanje kad ga odvajate. Držite adapter i izvucite ga.

Čišćenje nakon svake upotrebe

Čišćenje
Slijedom uputa za čišćenje nakon svake uporabe spriječit ćete da se preostali lijekovi u boci osuše što će rezultirati učinkovitim raspršivanjem uređaja i pomoći će u sprečavanju infekcija. Prvo uklonite pregradu i pribor, ispraznite preostali lijek u šalicu za lijekove i napravite čišćenje ili dezinfekciju.
1) Pregrada, maska i usnik
Isperite čistom vodom ili uronite u toplu vodu na 15 minuta kako bi se osiguralo higijensko čišćenje. Dodajte odgovarajuću količinu octa u vodu, a zatim prirodno osušite na čistom mjestu.
2) Glavna jedinica i zračna cijev
Obrišite vlažnom krpom i zatim prirodno osušite.
Metode za uklanjanje vode iz zračne cijevi:
1) Provjerite je li zračna cijev spojena na glavnu jedinicu.
2) Izvadite zračnu cijev iz pribora čaše za lijekove.
Nakon uključivanja napajanja glavne jedinice, prstima više puta otvarajte i zatvarajte otvore za zračne cijevi kako biste ispuhali kapljice vode.
Oprez: Uvijek bacite preostali lijek iz šalice nakon svake upotrebe. Koristite svježe lijekove svaki put kada koristite uređaj.
Nakon čišćenja, svi nastavci moraju se osušiti, a zatim čuvati na čistom mjestu.
Ne čuvajte zračnu cijev kad u njoj ima vlage ili ostataka lijekova.
Dezinfekcija
Provjerite jesu li dijelovi nakon svake uporabe dezinficirani. Ako je zagađenje ozbiljno, zamijenite dijelove pravodobno novim. Postoje dvije metode dezinfekcije:
1) Koristite komercijalno dostupan dezinficijens. Slijedite upute proizvođača dezinficijensa.
a) Namakanje dezinficijensa mora biti u skladu s vremenom potrebnim u uputama za uporabu dezinficijensa. Isperite čistom toplom vodom i ostavite da se osuši na zraku u čistom okruženju.
Oprez: Nakon uklanjanja dijelova iz dezinficijensa, isperite dijelove čistom vodom i vodite računa da nema ostataka dezinficijensa jer udisanje dezinficijensa može uzrokovati pogoršanje simptoma. Ako se koriste dezinficijensi u boji (poput klorheksidina), nakon dugo vremena korištenja, mogu postojati različite promjene boje jedinica. To ne utječe na rad uređaja. Ako je promjena boje ozbiljna, kupite nove dijelove.
2) Dodajte dovoljno vode u posudu, stavite dijelove koji se mogu sterilizirati kuhanjem, zagrijte do vrenja 15 do 20 minuta. Nakon ključanja, pažljivo izvadite dijelove, otresite višak vode i ostavite da se osuši u čistom okruženju. Oprez: Nemojte kuhati zračnu cijev, masku, filtar, poklopac filtra i pribor u kipućoj vodi niti ih kipućom vodom perite kako biste spriječili toplinske deformacije. U postupku dezinfekcije osigurajte da je šalica za lijek prazna. Kad se sterilizira kuhanjem, pripazite da voda ne ispari.

Uz inhalator dolaze 2 filtera, 3 čašice, 3 crijeva i 2 maske. Crijeva su dužine 210 cm.

Tehničke karakteristike

 • Napajanje: AC 220 V/50 Hz ±10%
 • Razina buke: ≤ 55 dBA (na udaljenosti od 1 m)
 • Raspon protoka u litrama: ≥ 3,5 litara po minuti
 • Maksimalni pritisak pumpe:≥ 0.15MPa
 • Protok: ≥10l/min
 • Srednji aerodinamički promjer čestica ≤ 3,9 μm
 • Dimenzije: (dužinaךirina×visina) 166 × 166 × 98 mm
 • Težina: 1,1 kg
 • Vrijeme uporabe: Inhalator se može koristiti kontinuirano 30 minuta, a onda se treba odmoriti 30 minuta.

Mišljenja korisnika

Inhalator Yuwell · 6.5.2022.
Inhalator je za svaku pohvalu. Praktičan, jednostavan..Nas je ove zime spasio uz 3 male djece koja su cesto bila prehlađena. Nikad nismo morali do bolnici. Sa inhalatorom smo sve prevenirali cim bi nosic poceo curiti.A kad je nesto dobro odmah ide i dalje. Tako da sam ga kupila i svojim nećakinjama. Roditelji male djece znaju koliko vrijedi.Ali sam ga i sama osobno koristila kao i muz. Nama je čudo. Dostava fenomenalna. 4 proizvoda sam narucila u 2 mjeseca. Danas naručim sutra dođe. Svaki put! Svaka čast. Meni cijenom najpovoljni., i proizvodom najkvalitetniji jer je ave provjerena roba. Dostava besplatna, ne znam jel to ima vise itko osim medical directa. Tako da sve vezano za medicinska pomagala ja kupujem i ubuduće samo ovdje. Da ne zaboravim i cokoladu koja dođe uz svaku kupnju.Sitnice,ali mene osobno uvijek kupe. Hvala puno!
Inhalator Yuwell · 18.12.2021.
Odličan inhalator , dostavljen u rekordnom roku , jako zadovoljni ,od srca preporucam Medical Direct . Veliko hvala ❤️
Inhalator Yuwell za velike i male · 17.12.2021.
Jako sam zadovoljna sa brzom dostavom naručenog, a proizvod izuzetno koristi svrsi i namjeni. Mali i nije jako bučan. Pozitivne preporuke za velike i male.
Pomoć za cijelu obitelj · 16.12.2021.
Izuzetno sam zadovoljna kupovinom inhalatora Yuwell. Ovaj inhalator je prikladan za djelu i za odrasle i vrlo je jednostavan za korištenje. Također je dosta malen pa ne zauzima puno prostora. Kupovina u Medical Direct je ugodno iskustvo jer je web shop vrlo jasan i pregledan sa svim potrebnim informacijama, a isporuka je izvršena u rekordnom roku unutar 1-2 dana. Uz to, u paketu smo dobili mali znak pažnje u obliku čokolade: sitnica ali čovjeka veseli. Moja preporuka
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Snažni inhalator Yuwell za bebe, djecu i odrasle

Još Vas može zanimati

Žabica oksimetar za djecu

Pulsni oksimetar za djecu

357,00 kn -15% 303,45 kn
Besplatna dostava
5
4 Recenzije
228 Narudžbi
Komada na skladištu 239
Beskontaktni infracrveni toplomjer

Profesionalni beskontaktni toplomjer za čelo

590,00 kn
Besplatna dostava
5
2 Recenzije
165 Narudžbi
Komada na skladištu 50
Infracrvena svjetiljka

Infracrvena lampa

240,00 kn
Besplatna dostava
4.9
9 Recenzija
465 Narudžbi
Snažni medicinski aspirator Yuwell

Snažni profesionalni medicinski aspirator

1.680,00 kn -20% 1.344,00 kn
Besplatna dostava
5
17 Narudžbi
Komada na skladištu 2
Koncetrator kisika Yuwell YU 300

Koncentrator kisika za osobnu uporabu

5.250,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
47 Narudžbi
Komada na skladištu 3
Oksimetar za intenzivnu uporabu

Oksimetar za intenzivnu uporabu MD300M

1.050,00 kn -15% 892,50 kn
Besplatna dostava
5
3 Recenzije
61 Narudžba
Komada na skladištu 27
Snažna infracrvena lampa

Novo Snažna infracrvena lampa

340,00 kn -10% 306,00 kn
Besplatna dostava
15 Narudžbi
Komada na skladištu 33
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

660,00 kn
Besplatna dostava
5
26 Recenzija
833 Narudžbe
Komada na skladištu 72
Yuwell YT-1 beskontaktni toplomjer

Beskontaktni infracrveni toplomjer za čelo

440,00 kn -20% 352,00 kn
Besplatna dostava
3.9
10 Recenzija
402 Narudžbe
Komada na skladištu 78
Yuwell tlakomjer na nadlakticu s adapterom

Yuwell tlakomjer na nadlakticu s adapterom

400,00 kn -15% 340,00 kn
Besplatna dostava
5
12 Recenzija
420 Narudžbi
Komada na skladištu 50
Digitalna vaga za bebe i djecu kapaciteta 20 kg i preciznosti 10 g

Digitalna vaga za bebe i djecu

495,00 kn
Besplatna dostava
5
114 Narudžbe
Komada na skladištu 6

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
 • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
 • pon - pet: 08:00 - 16:00
 • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2022 © Medical Direct d.o.o.