Eko Haskap sok 100%, 330ml

Broj narudžbi  (15)
SKU
HASKAP
Dostupno: 4 komada
Plodovi (i sok) sibirske borovnice sadrže veliku koncentraciju antoksidansa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijane, proantocijane), do te mjere da su čak uvelike moćniji antioksidans od brusnice.
20,00€(150,69kn)
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Besplatna dostava
Dostupno
Naručite u sljedećih za isporuku u
Plodovi (i sok) sibirske borovnice sadrže veliku koncentraciju antoksidansa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijane, proantocijane), do te mjere da su čak uvelike moćniji antioksidans od brusnice.

Haskap, sibirska borovnica, majska jagoda ili modra kozokrvina (Lonicera caerulea var. kamtschatica) do prije nekoliko godina bila je gotovo nepoznata na našem kontinentu, a svoje korijene vuče iz jugoistočne Azije. Grm haskapa je listopadan i može narasti 1 - 3 m u visinu, a plod je bobica duguljastog oblika, plave boje i intenzivne arome. Plodovi sibirske borovnice sadrže veliku koncentraciju antoksidansa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijane, proantocijane), do te mjere da su čak uvelike moćniji antioksidans od brusnice.

Zbog antikancerogenih, antimutagenih, protuupalnih i protualergijskih svojstva korisna je preventiva protiv malignih oboljenja, efikasno pročišćava organizam od štetnih materija pa i teških metala. Od vitamina sadrži A, E, B2, B6, B9 i veliku koncentraciju C vitamina, a od minerala su tu kalcij, kalij, željezo, magnezij, fosfor i jod, a osim toga haskap sadrži i rijedak voćni šećer sorbitol. U narodnoj medicini (Rusija, Kanada, Japan i sl.) haskap se koristi kod ateroskleroze, hipertenzije i gastrointestinalnih poremećaja, a čemu u prilog idu novije znanstvene studije. Prema istraživanjima dr. Vasantha Rupasinghija, sa Sveučilišta Dalhousie u Kanadi, haskap ima ORAC vrijednost (ukupna vrijednost antioksidativnog kapaciteta) između 20.000 i 25.000 μ mol TE/100 g, ovisno o sorti., što je cca 30%, više i od aronije (16.062 μ mol TE/100 g). Sibirska borovnica je voće koje Japanci konzumiraju stoljećima i smatraju da ono produžuje život. U prilog tomu govori i značenje riječi “haskap”, koje na jeziku Ainua, starosjedioca Japana znači “mnoštvo poklona s grane”.

OPG Babojelić nalazi se u selu Vrbovec Samoborski, pokraj Samobora. U prekrasnom prirodnom okruženju nalazi se voćnjak sa preko 6000 sadnica sibirske borovnice. U sklopu OPG-a nalazi se i craft eko certificirani proizvodni pogon za preradu voća hladnim prešanjem. U potpuno zdravom okruženju OPG Babojelić proizvodi ekološke Hrvatske domaće proizvode kojima jamči kvalitetu craft proizvodnjom i izborom najboljih sirovina od kojih se dobiva najbolji domaći proizvodi od voća, a ne koncetrata.

  • dimenzije (Š, V, D): 6,5 x 22,5 x 6,5 cm
  • težina: 350 g

Detaljne karakteristike:

  • količina: 330 ml

Moglo bi Vas zanimati

Recenzije
Napišite recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo prijavite se ili kreirajte korisnički račun