Iskustvo korištenja ultrazvučnog inhalatora

Iskustvo korištenja ultrazvučnog inhalatora

"Draga, hoćeš li se molim te malo staviti na inhalator?" - upitam svoju 7-godišnju kćerkicu. "Hoću, mama" – odgovara mi, "ali mogu li samo malo staviti vode?" Pita i pokazuje prstićima razmak od oko pola centimetra. "Naravano", kažem joj, uz osmjeh.
Pola centimetra je taman koliko treba u čašicu otopine. Naša kći si sama kapne malu količinu fiziološke "do crtice" i uključi inhalator. Ponekad čita i strip uz to. Ponekad razgovarmo za vrijeme njenzine inhalacije. Čak je primjetila da joj je za dva, tri dana bolje od curenja nosića i korištenja maramica za nos, kao i poboljšanje s kašljanjem.
Inhalator je sjajna stvar! Vrijeme ide, a djeca više ne trebaju ni poseban tretman s naše strane oko inhaliranja, to je njihov samostalni ritual. Ako djeca starosti od 7 godina primjećuju značajno poboljšanje inhalacijama, što više mogu reći o iskustvu inhalatora iz prve ruke.

Naš najpopularniji i najprodavaniji inhalator je ultrazvučni inhalator. Prednosti su mu brojne, a najveća što je bešuman, zatim slijede MESH tehnologija te kompaktonost.
Proces inhaliranja sam po sebi vrlo je ugodno iskustvo, a k tome kada ne stvara buku i niste vezani isključivo na mjesto uz utičnicu, proizvod je idealan.

Što morate zanti o uparabi ovog proizvoda?

S obzirom da se radi o izrazito osjetljivoj i finoj tehnologiji, njegovi su sastavni dijelovi nježni. To se prije svega odnosi na čašicu i njezinu membranu kroz koju ispušta maglica za inhaliranje.
Prije i nakon svake uporabe dovoljno je samo nježno isplahnuti vodom čašicu. Bez ikakvog diranja krpicama, ubrusima i slično.
Maskica i usnik mogu se slobodno oprati, dezinficirati i prebrisati jer su oni u izravnom kontaktu s osobom. Tako da, zaista glavu kao najosjetljiviji dio ultrazvučnog inhalatora treba paziti od invazivnih doticaja bilo kakvim predmetima.

Ne stavljajte ulje u inhalator!

Još jedna izrazito važna napomena je da se u inhalator ne stavljaju nikakva ulja za inhaliranje, ne samo iz razloga što će pokvariti inhalator zauvijek, nego iznad svega što je za ljudsko zdravlje opasno da se masne čestice uljnih para udišu i lijepe za donje dišne puteve.
Potpuno je različita vrsta inhalacija ona topla iznad posude s ručnikom na glavi u kojoj sudjeluju samo gornji dišni putevi pa je udisanje eteričnih ulja prihvatljivo, od ove hladne gdje inhalator raspršuje mikročestice koje dopiru u donje dišne puteve tj. pluća. Prema tome, u inhalator za inhalaciju stavlja se isključivo fiziološka otopina (NaCl 0.9%), koja je sterilna izotonična mješavina vode i soli. Ima umirujuća i nježna svojstva, ne oštećuje tkiva na koja se nanosi i ima široku primjenu u kućnoj ljekarni. Fiziološka otopina služi kao intravenska infuzija, za ispiranje kontaktnih leća, kao kapi za nos ili oči, za ispiranje nosa te čišćenje otvorenih rana. Kao što vidite primjenjuje se u najosjetljivijim tretmanima ljudskoga tijela. Po sastavu je slična prirodnim ljudskim tjelesnim tekućinama kao što su suze i krv. Odatle dolazi naziv izotonična otopina što iznosi 0,9% soli u otopini.
U inhalator još dolaze u obzir lijekovi koje propiše liječnik, a koji se također miješaju s fiziološkom u propisanom omjeru za liječenje aerosolom (ciljano raspršivanje najfinijih čestica maglice pomoću inhalatora).

Ovaj inhalator najčešće biraju ljudi s bebama, malom djecom i kućnim ljubimcima isključivo zato što nije bučan pa ne stvara strah od zvuka kakav imaju klasični kompresorski inhalatori. Njegov plus je i najfinija maglica koju ispušta pomoću MESH tehnologije, tako da je prvi izbor i onima koji imaju potrebu za inhalacijom najsitnijim mikročesticama. Na kraju od tog inhalatora ima dobrobiti čitavo kućanstvo, jer se mogu inhalirati svi članovi, od dojančadi, djece do odraslih svih dobi kao i kućni ljubimci.

U koje se doba godine koristi nhalator?

U jesen i zimu kada je vrijeme viroza i prehlada inhalator je u redovitoj uporabi, a u proljeće iz istih razloga uz to što je proljeće vrijeme pojačanih alergija.

Kada bi bilo prihvatljivo na sav glas vikati ulicom kako je inhalator važan dio kućne ljekarne, vikala bih. S obzirom da nije, ostaje mi ovaj blog i prenosim na svakog od vas tko se uvjeri u dobrobiti posjedovanja ovakva uređaja usmenom predajom širiti dalje njegovu sretnu funkciju. Više privatnih iskustava o uporabi ultrazvučnog inhalatora možete pročitati na našoj stranici s recenzijama: https://www.medicaldirect.hr/ultrazvucni-inhalator.html