medicaldirect.hr
Lampa od himalajske soli
Lampa od himalajske soli
Lampa od himalajske soli
Lampa od himalajske soli
Lampa od himalajske soli
Lampa od himalajske soli
Lampa od himalajske soli

Lampa od himalajske soli

Besplatna dostava
5
63 Narudžbe
2 Recenzije
Lampa od himalajske soli H-02; slani kristali zagrijavanjem otpuštaju negativne ione, a lampa stvara ugodno svjetlo u rasponu od ružičasto-žutog do zagasito narančastoga.
SKU H-02
Jamstvo 1 godina
180,00 kn -20% 144,00 kn
Dostupno

Komada na skladištu 7

Detalji

Lampa od himalajske soli

Lampa od himalajske soli

Solna lampaNe znate što propuštate ako nikada niste posjedovali lampu od himalajske soli.

Prije nego što se upustimo u sve dobrobiti solnih lampi idemo se upustiti u malu lekciju iz kemije.

Sve tvari u prirodi sastoje se od molekula koje se sastoje od atoma koji se sastoje od 3 vrste čestica: Proton (pozitivan naboj), elektron (negativan naboj i neutron (nema naboja). Elektroni se kreću oko svoje molekule poput planeta koji se okreću oko svoje zvijezde. Ponekad se elektron odvoji i tada ostavlja pozitivno nabijenu česticu koja žudi da se praznina koju je ostavio elektron popuni. Drugim riječima, želi ukrasti negativno nabijeni elektron nekoj drugoj molekuli. Zbog ralika u molekularnoj strukturi (broj elektrona u vanjskoj ljusci, snaga i struktura elektronskih veza) neke tvari gube elektrone lakše od drugih.

S ovim podsjetnikom na pozitivne i negativne nastavljamo s objašnjenjem dobrobiti solne svjetiljke.

1. Solna svjetiljka čisti zrak i uklanja mirise

Vjerojatno najpoznatiji pozitivni učinak i razlog zašto ju većina ljudi koristi je njena nevjerojatna moć uklanjanja peluda, prašine, duhanskog dima i drugih zagađivača iz zraka.

Ali kako? Pa to je samo komad soli sa žaruljom unutra?

Istina, ali ne i cijela istina.

Solna svjetiljka pročišćava zrak pomoću higroskopije. To znači da privlači čestice vode u zraku i apsorbira ih, kao i sve što one nose. Kada žarulja zagrije kristal soli ta voda isparava, a nečistoće koje je donijela ostaju zarobljene u kristalu.

2. Olakšava simptome alergije i astme

Zato što solna svjetiljka uklanja mikroskopske čestice prašine, plijesni, odumrle kože, peluda i slično, ako stavite svjetiljku ili dvije u prostor u kojem najviše boravite možete značajno smanjiti simptome alergije. Čak bi i osobe koje pate od astme trebale primjetiti poboljšanje za tjedan ili dva.

3. Smanjuje kašljanje

Solna lampaKada se solna svjetiljka ugrije i započne higroskopni ciklus otpuštanja čestica, također mijenja naboj tih čestica. Većina domova je puna pozitivno nabijenih iona koji nisu dobri za naše zdravlje, a stvara ih uglavnom elektronika.

Jedan od negativnih učinaka pozitivnih iona je na ciliu (mikroskopske dlačice) koje se nalaze u dušniku. One postanu trome i slabije štite pluća od opasnih čestica.

Solna svjetiljka apsorbira pozitivne ione i otpušta negativne ione koji pozitivno djeluju na ciliu i potiču njihov rad. To znači da osim što uklanja nečistoće iz zraka, himalaska solna lampa potiče Vaše tijelo da učinkovitije filtrira zrak koji udišete i time smanjuje kašalj.

4. Povećava razinu energije

Boravak u prirodi, planinama ili na plaži podiže našu razinu energije jer nas izlaže povišenim koncentracijama negativnih iona. Stvar je u tome što pozitivni ioni crpe našu energiju, a često problem pripisujemo nečem drugom. Ako ste stalno umorni probajte staviti solnu svjetiljku u sobi, za jedno tjedan dana osjetiti ćete razliku.

5. Neutralizira elektromagnetno zračenje

U današnje vrijeme svi živimo izloženi visokim razinama elektromagnetnog zračenja koje stvaraju naši televizori, računala, mobiteli i drugi aparati. Dugoročne posljedice izloženosti elektromagnetnom zračenju mogu biti ozbiljne. Dugotrajna izloženost elektromagnetnom zračenju povisuje razinu stresa uzrokuje kronični umor i smanjuje imunitet. Negativni ioni koje otpušta solna svjetiljka djelomično neutraliziraju negativne učinke elektromagnetnog zračenja.

6. Bolji san

Solna lampa na stolićuJedna od posljedica izloženosti pozitvnim ionima je da lošije spavate. To se događa zato što pozitivno nabijeni ioni mogu smanjiti protok krvi prema mozgu i razinu kisika u krvi i time dovesti do poremećaja spavanja.

Negativni ioni iz svjetiljke bi Vam trebali pomoći. Čak i ako ne možete spavati s upaljenom lampom, možete ju držati upaljenom tijekom dana i isključiti prije spavanja.

7. Popravlja raspoloženje i koncentraciju

Himalajska sol je odličan prirodni način da Vam se na kraju dana popravi raspoloženje i pomogne pri opuštanju. U isto vrijeme, odlična je i za poboljšanje koncentracije. Opet, to je zbog utjecaja negativnih iona na tijelo, poboljšanja cirkulacije i opskrbe mozga kisikom i povišenja razne serotonina, neurotransmitera koji nas čini sretnim.

8. Pomaže kod sezonskog afektivnog poremećaja

Sezonski afektivni poremećaj je uzrok letargije, umora i lošeg raspoloženja u jesen i zimu kada su dani kratki i ne vidite dovoljno sunčevog svjetla. Blago, žuto-narančasto svjetlo solne lampe slično je sunčevoj svjetlosti i pomaže da sačuvate zdrav razum u dugim zimskim noćima.

9. Smanjuje statički elektricitet u zraku

Iako statički elektricitet nije sam po sebi opasan po zdravlje, može biti neugodan i iritantan. Negativni ioni iz solne svjetiljka neutraliziraju pozitivne ione koji uzrokuju statički elektricitet.

10. Održivost

Zalihe himalajske soli su ogromne i prema sadašnjim stopama ekstrakcije neće biti iscrpljene više od 350 godina. To se ne može reći za veliku većinu drugih resursa koje koristimo u svakodnevnom životu.

Tehničke karakteristike

Unutrašnjost kristala obasjava žarulja i stvara ugodno svjetlo u rasponu od ružičasto-žutog do zagasito narančastoga. Slani kristali zagrijavanjem otpuštaju negativne ione koji poboljšavaju cjelokupno psihofizičko zdravlje. Pomaže kod astme, alergija, problema s dišnim putovima, umora i stresa . Težina kristala soli je 2 do 3 kg. Svaka lampa je unikatna i ne postoje 2 ista kristala soli. Dolazi u čvrstoj bijeloj kartonskoj kutiji.

Mišljenja korisnika

Lampa · 2.11.2019.
Super stvar! Vrlo lijepa lampa koja daje jedinstvenu svjetlost i stvara vrlo ugodnu atmosferu.
Dobro noćno svjetlo · 24.10.2019.
Lampa mi je na prozoru u kuhinji da se djeca po noći ne boje doći i popiti vode. Mi se od ove lampe nekako bolje osjećamo.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Lampa od himalajske soli

Još Vas može zanimati

Antidekubitalni madrac

Antidekubitalni madrac

546,00 kn -10% 491,40 kn
Besplatna dostava
5
18 Recenzija
661 Narudžba
Komada na skladištu 161
»PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5

»PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5

500,00 kn
Besplatna dostava
4.8
14 Recenzija
289 Narudžbi
Komada na skladištu 72
Digitalna kuhinjska vaga

Nutricionistička vaga za analizu namirnica

240,00 kn
Besplatna dostava
5
3 Recenzije
138 Narudžbi
Komada na skladištu 82
Elektronička osobna vaga nosivosti 250 kg

Deluxe osobna vaga nosivosti 250kg

300,00 kn
Besplatna dostava
5
1 Recenzija
25 Narudžbi
Komada na skladištu 8
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

580,00 kn
Besplatna dostava
5
16 Recenzija
404 Narudžbe
Komada na skladištu 31
Pulsni oksimetar

Pulsni oksimetar

357,00 kn -20% 285,60 kn
Besplatna dostava
5
36 Recenzija
2496 Narudžbi
Komada na skladištu 1,126
Yuwell tlakomjer na nadlakticu s adapterom

Yuwell tlakomjer na nadlakticu s adapterom

400,00 kn -10% 360,00 kn
Besplatna dostava
5
8 Recenzija
151 Narudžba
Komada na skladištu 173
Digitalna vaga za bebe

Digitalna vaga za bebe

420,00 kn
Besplatna dostava
5
2 Recenzije
60 Narudžbi
Komada na skladištu 16
Mala grijaća dekica

Mala grijaća dekica

250,00 kn
Besplatna dostava
44 Narudžbe
Komada na skladištu 12

Medical direct logo

Hrvatska medicinska trgovina

Ured, trgovina i skladište
  • Prudnjaci 26b, HR-10437 Bestovje

Radno vrijeme
  • pon - pet: 08:00 - 16:00
  • sub 9:00 - 13:00

Kontakt
2021 © Medical Direct d.o.o.