Zašto se odlučiti za nabavku invalidskih kolica?

Zašto se odlučiti za nabavku invalidskih kolica?

Kako su cijene naših invalidskih kolica pristupačne, često se susrećemo sa osobama koje nemaju nikakvih iskustava sa kolicima. Najveći problem koji imaju jest da se osoba kojoj su kolica namjenjena opire nabavci iako su joj ona fizički potrebna. Razumljivo je da osoba koja je cijeli život fizički bila aktivna i nije imala zdravstvenih smetnji pri hodu, a sada joj je hod bitno otežan zbog raznih zdravstvenih razloga ima otpor pri nabavci kolica. Bitno je shvatiti da kolica ne definiraju osobu koja ih koristi i da su ona samo pomagalo koje će joj olakšati mobilnost i pomoći da i dalje vodi aktivan društveni život. Pri tome treba dobro razmisliti koliko je njeno hodanje otežano ili ugroženo, koliko vremena provodi na otvorenom ili zatvorenom prostoru, te da li prelazi duge relacije.  

Kakva kolica postoje?

Kolica mogu biti manualna ili elektromotorna. Manualna kolica mogu biti kruta ili sklopiva. U našoj trgovini sva kolica spadaju u zadnju kategoriju. Sklapaju se jednostavno i zbog toga su praktična za prijevoz u prtljažniku automobila. Izbor smo prilagodili tako da odgovaraju svim osobama.

Koja kolica su mi potrebna?

Pri odabiru trebate razmisliti o više stvari. Kao prvo je li osoba za koju su kolica namjenjena pokretna u gornjem dijelu tijela. Ako jest, onda možete nabaviti kolica sa velikim stražnjim kotačima koji omogućuju samostalno guranje. Ako se osoba ne može sama gurati možete razmisliti o kupovini kolica sa manjim stražnjim kotačima. Sljedeća bitna stvar je jesu li kolica namjenjena za unutrašnji ili vanjski prostor. Ako se radi o stambenom prostoru trebate znati širinu prolaza (štokovi vrata, npr.) kako biste znali koliko maksimalno moraju biti široka kolica. Kod širine kolica također treba obratiti pozornost i na samu osobu, jer ponekad se radi o osobama koje imaju "višak kilograma" pa im je sjedište kolica preusko što se češće događa kada zbog uskih prostora trebate uža kolica. Ukoliko se radi o težim osobama također treba obratiti pozornost i na nosivost kolica. Kako bismo vam olakšali potragu u detaljnom opisu svih kolica koje imamo u ponudi stavili smo sve dimenzije kolica. Ukoliko se radi o slabije pokretnoj ili nepokretnoj osobi, također trebate razmisliti o prebacivanju iz npr. kreveta u kolica, jer pomični nasloni za ruke olakšavaju prebacivanje osobe u kolica ili iz njih.

Je li sigurno naručiti kolica preko interneta?

Na ovo pitanje možemo odgovoriti samo iz našeg iskustva. Da, potpuno je sigurno naručiti kolica sa naše internet stranice. Ukoliko ste dobro razmislili o prethodnom pitanju i odabrali adekvatna kolica slobodno ih možete naručiti. Ukoliko niste sigurni koja kolica odabrati, a ovaj članak nije bio od pomoći, nazovite nas ili nas kontaktirajte kako bismo vam dodatno odgovorili na pitanja koja vas muče. Ako prije kupovine fizički želite vidjeti kolica koja bi kupili, navratite do našeg dućana, rado ćemo vam pokazati sve modele koje imamo u ponudi. Dogodi li se da naručite kolica koja vam ne odgovaraju, moguće je zamijeniti ih za druga, ukoliko ona u međuvremenu nisu oštećena.